Rešitev za prebavne težave

Burifar - Rešitev za prebavne težave (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
5. 3. 2012 Promocijsko sporočilo

Sindrom razdražljivega črevesja je najpogostejša bolezen delovanja prebavil. Prizadane kar 10 – 15 % odraslega prebivalstva, pogosteje obolevajo ženske. Simptomi, ki ga spremljajo, močno vplivajo na kakovost življenja bolnikov.

Sindrom razdražljivega črevesja

Odraža se s pogostimi driskami ali pogostim zaprtjem, napihnjenostjo, občutkom nepopolno izpraznjenega črevesja in bolečinami v predelu trebuha.

Pri vseh teh prebavnih težavah je dokazano, da je proizvodnja maslene kisline v debelem črevesu močno zmanjšana*. Butifar® je inovativen proizvod, katerega aktivna učinkovina je prav maslena kislina, ki učinkovito odpravlja te simptome.

Maslena kislina

Maslena kislina je telesu lastna snov, ki nastaja z bakterijsko razgradnjo vlaknin v debelem črevesju. Ta predstavlja glavni vir enegije za celice, ki gradijo steno debelega črevesa in je nujna za normalno delovanje črevesja.

Pomanjkanje maslene kisline vodi v številne bolezni črevesja, med katerimi prednjači sindrom razdražljivega črevesja, še močneje pa je njena količina zmanjšana tudi pri boleznih, kakršni sta ulcerozni kolitis in Crohnova bolezen.

V kapsulah Butifar® je maslena kislina obdana s posebnim patentiranim lipidnim ovojem, ki omogoča nadzorovano sproščanje maslene kisline vzdolž celotne dolžine tankega in debelega črevesa.

Butifar kaspule

Kako učinkuje Butifar®?
  • Uravnava pogostost iztrebljanja.
  • Normalizira gostoto blata.
  • Preprečuje napenjanje.
  • Zmanjša občutek nelagodja v trebušni votlini.
  • Zmanjša občutek prebavnih bolečin.
  • Ugodno vpliva na peristaltiko.

Butifar.si

*Roediger WE, Nance S. Metabolic induction of experimental ulcerative colitis by inhibition of fatty acid oxidation. Br J Exp Pathol 1986; 67: 773-782.
*Roediger WE, The colonic epithelium in ulcerative colitis; an energy deficient disease? Lancet 1980; ii; 712-5.
*Chapman MA, Grahn MF, Boyle MA, Hutton M, Rogers J, Williams NS. Butyrate oxidation is impaired in the colonic mucosa of sufferers of quiescent ulcerative colitis. Gut 1994; 35: 73-76.