Spirulina in chlorella - za čiščenje in krepitev imunskega sistema

Spirulina in chlorella - za čiščenje in krepitev imunskega sistema (foto: Profimedia) Profimedia
4. 2. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Alge veljajo za naraven čudež, ki pozdravi praktično vse, od tega, da krepijo naravno odpornost, pa do nižanja holesterola, krvnega tlaka, redčenja krvi, preprečevanja bakterijskih okužb in mnogo več.

No, če razmislimo malo logično, pa nam hitro postane jasno, zakaj so alge tako zdrave. Odgovor se skriva v morju. To že milijone let spira minerale in soli s kopnega in jih je zato polno. Oceani vsebujejo enake minerale kot človeška kri, ti pa so tudi v živem tkivu alg.

Ker so alge organskega izvora, vsebujejo naravne vitamine in minerale, torej v takšni obliki, kot jih naše telo zlahka prebavi. Določene vrste alg naj bi tako vsebovale do 30-krat več mineralov kot kopenska hrana.

Spirulina in chlorella

Algi spirulina in chlorella sta hranilni snovi, ki nam ponujata številne koristi pri ohranjanju zdravja. Vsebujeta klorofil - zeleni pigment, ki je ključnega pomena za fotosintezo, ki poteka v vseh rastlinah. Klorofil podpira zdravje, zavlačuje staranje, znižuje tveganje za nastanek raka, razstruplja telo, blaži vnetja in aktivira obnovo celic.

Alge so odlično naravno dopolnilo naše prehrane - bogate so z minerali, železom, vitamini, esencialnimi maščobnimi kislinami in visoko absorpcijskimi aminokislinami.

Chlorella - naravni čistilec

Chlorella je zelena alga, katere koristi so dobro poznane na Japonskem. Je bogata s klorofilom, vsebuje ga bistveno več kot katera koli zelena listnata zelenjava.

Visoke vsebnosti klorofila v chlorelli očistijo črevesje in jetra, kri očistijo toksinov in zagotavljajo videz lepe in zdrave kože. Povečujejo bakterijsko floro Lactobacillusov, ki je pomembna za zdravje črevesja.

Prav tako pomagajo zmanjšati stranske učinke kemoterapije in znižuje raven holesterola v krvi.

Nedavne študije na Japonskem in v Združenih državah Amerike kažejo na učinkovitost chlorelle pri zdravljenju kronične bolečine v mišicah.

Spirulina - za imunski sistem

Spirulina je modro-zelena alga, ki jo najdemo v toplih vodah Mehike in Afrike. Kot vse mikroalge je tudi spirulina popolna prehrana, ki je izjemno bogata z lahko prebavljivimi aminokislinami. Vsebuje več betakarotena kot korenje.

Vsebuje redek modri pigment, imenovan AFA, ki je močan antioksidant in ščiti celice pred poškodbami. Študije kažejo, da spirulina aktivira imunski sistem in s tem prepreči napredovanje in širjenje rakastih celic.

Pomaga pri zmanjševanju slabega holesterola v krvi in pri preprečevanju razvoja ateroskleroze ter njenih posledic (možganska kap in srčni infarkt).