Znaki, ki vam sporočajo, da ste v dobrem zdravstvenem stanju

Znaki, ki vam sporočajo, da ste v dobrem zdravstvenem stanju (foto: Profimedia) Profimedia
10. 11. 2020 Promocijsko sporočilo

... ali pa tudi ne. Preverite.

Ajurveda pozna 15 znakov, po katerih lahko sami ocenite, kako zdravi ste, kako dobro deluje vaše črevesje in kako se počutijo bakterije v vašem telesu:

1) Vsakodnevno odvajanje blata do 7 ure zjutraj. Blato je v "klobasi" in nesmrdeče; brez vetrov, napenjanja, napihnjenosti.

2) Redno uriniranje (cca 7x na dan). Urin je nesmrdeč in prozorno rumenkaste barve, pH urina je med 7 in 7,5 (lahko ga preprosto zmerite z lističi, ki se jih kupi v lekarnah).

3) Potenje. Zmerno in nesmrdeče.

4) Dobra prebava hrane. Po hrani niste utrujeni in ne občutite teže hrane v želodcu.

5) Čutite lakoto (imate apetit ob pravem času) in jeste samo takrat, ko ste lačni. Čutite žejo. Popijete cca 3 dcl vode na 10 kg telesne teže na dan.

6) Ko greste spat, takoj zaspite. Celo noč spite brez da bi se vmes prebujali (čas spanja je odvisen od posameznika in je v povprečju od 4-8 ur). Čez dan ne spite.

7) Ko se zjutraj zbudite, ste sveži in polni energije ter pripravljeni za nov dan. Iz postelje skočite prerojeni.

8) Dobro slišite, kot ste slišali v otroštvu.

9) Dobro vidite, kot ste videli v otroštvu.

10) Dobro okušate, kot ste okušali v otroštvu.

11) Dobro vonjate, kot ste vonjali v otroštvu.

12) Dobro čutite. Imate razvit otip, kot ste ga imeli razvitega v otroštvu, ko ste zaznavali in se čudili nad vsem, kar obstaja okrog vas in v vas.

13) Koža je naravne barve, gladka in mladostna.

14) Vaš imunski sitem deluje odlično (ni prehladov, gripe, raznih vnetij, astme, alergij in drugih bolezni ...)

15) Vaše misli so mirne in pozitivne. V življenju ste zadovoljni in se dobro počutite.

Kaj pa če na večino zgornjih točk niste pritrdili? Zdravje je najbolj pomembno - kako do zdravnika brez čakalne vrste ali ...

Kako najhitreje do zdravnika, če se poškodujete med rekreacijo ali športom?

Ko pride do poškodbe ali zbolite, je treba ukrepati takoj. Veste, da si dostop in kritje stroškov samoplačniških zdravstvenih storitev lahko zagotovite v samo nekaj dneh?

Pozabite na dolge čakalne vrste in visoke stroške zdravljenja

Skoraj 10 mesecev za operacijo kolena, 2 leti za operacijo krčnih žil, 8 mesecev za pregled pri dermatologu in še nekaj mesecev več za obravnavo pri revmatologu. Takšne so čakalne dobe v slovenskem zdravstvu.

Vsako odlašanje z zdravljenjem v primeru bolezni ali poškodbe pa lahko stanje poslabša in močno podaljša čas, ki je potreben za okrevanje, medtem ko lahko pregled ali poseg pri zasebnem izvajalcu pošteno osuši vaš družinski proračun.

Zdravstvena polica je Vzajemnino zavarovanje, ki obljublja čisto drugačno izkušnjo zdravstva: brez čakanja, s popolno organizacijsko podporo ter v mreži zanesljivih in strokovnih izvajalcev.

Več o Zdravstveni polici preberite TUKAJ.

Brezplačna asistenca, kjerkoli vas sreča nesreča

Z Zdravstveno polico vam več ne bo treba klicati izvajalca zdravstvenih storitev, raziskovati procesov naročanja, pravilnega zaporedja obiskov pri specialistih, načinov dostavljanja dokumentacije ... Dovolj je, da pokličete asistenčni center Varuha zdravja, kjer za vas v celoti pripravijo načrt zdravljenja in vas vodijo vse od začetka do zaključka zdravljenja - doma ali v tujini.

Varuh zdravja sodeluje z izbranimi zdravniki in ustanovami, ki dosledno zagotavljajo vrhunske storitve v primeru bolezni in poškodb. V mrežo izvajalcev zdravstvenih storitev Varuha zdravja je trenutno vključenih več kot 50 domačih in okoli 30 tujih partnerjev.

Personalizirano zavarovanje in več kot 700 vrst operativnih posegov 

Zdravstveno polico je v veliki meri mogoče oblikovati po svojih željah. Sami izberete tudi višino letne zavarovalne vsote in si tako zagotovite zdravstveno varstvo za področja, ki so za vas, glede na vaš življenjski slog in druge okoliščine, najpomembnejša: specialistično-ambulantne storitve, enostavne in zahtevne diagnostične preiskave, protibolečinske terapije, fizioterapije in operativni posegi – odvisno od izbranih kritij.

Skleniti je mogoče Zdravstveno polico za specialistične storitve in Zdravstveno polico za operativne posege; obe imata različne pakete in ju je mogoče kombinirati.

Več o Zdravstveni polici preberite TUKAJ.

V zavarovanje sta vključeni še dve dodatni storitvi, in sicer posvet z zdravnikom v živo prek videa ali klasičnega klica in Dr. Posvet, varen in zaseben kanal, kjer lahko zdravniku prek izbrane aplikacije za klepet (Viber, Facebook Messenger, WhatsApp, ...) kadarkoli zastavite vprašanje, če ste v skrbeh. Na vaše vprašanje vam bo v najkrajšem možnem času odgovoril eden od sodelujočih zdravnikov.

Dr. Posvet vam je na voljo 365 dni, 24 ur na dan

Fotografije: promocijsko gradivo in profimedia