Super domača zdravila za vneto grlo

Super domača zdravila za vneto grlo (foto: profimedia) profimedia
6. 11. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Eden najbolj zoprnih simptomov prehlada je zagotovo vneto grlo, ko komaj govorimo in požiramo.

1. Grgranje žajbljevega čaja

Številne študije so pokazale, da grgranje žajbljevega poparka odlično vpliva na vneto žrelo. Na dve čajni žlički posušenega zelišča zlijte skodelico vrele vode. Pustite, da se malo ohladi, in pripravek grgrajte. Vodo po grgranju vedno izpljunite!

2. Počitek

Sliši se lahko sila neučinkovito, vendar je priporočljivo, da si v času okužbe privoščite tudi čas za počitek.

Vneto grlo v večini primerov povzročajo virusi in ko enkrat zbolimo, je zelo malo stvari, ki jih lahko naredimo. Vsekakor pa telesa v času bolezni ne smemo dodatno izčrpavati, temveč mu moramo omogočiti vse, da se bo lažje borilo proti virusom in ostanemo v mirovanju, predvsem pa se ne izpostavljamo telesni aktivnosti.

3. Srkajte toplo limonado

Poleg tega, da limona vsebuje odlične antiseptične učinkovine, vsebuje vitamin C, deluje protivnetno, poživi telo in pomaga pri okrevanju za virozami, prehladi in nahodi. Telo čisti strupov in krepi imunski sistem. Limona v kombinaciji s toplo vodo bo lepo očistila sluz in katar, ki se je nabralo v žrelu.

4. Recept stare mame proti vnetem in bolečem grlu

Pripravek iz vode, medu in cimeta - v posodici zmešajte 1 čajno žličko medu, 1 čajno žličko cimeta in 1 čajno žličko vode, da nastane kremica. 'Zvarek' po žličkah počasi poližemo. Cimet se namreč lahko pohvali z protivnetnimi učinki, poleg tega pa bo deloval tudi proti bolečinsko. Med pa redči sluz in pomaga pri izkašljevanju.

Preberite še: