Vabljeni na brezplačno delavnico: Debelost in negibanje - tiha ubijalca digitalne družbe

Vabljeni na brezplačno delavnico: Debelost in negibanje - tiha ubijalca digitalne družbe (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
22. 3. 2016

Kako sodobni način življenja vpliva na bodoče generacije? Kaj lahko pričakujemo v prihodnosti, če se ne bomo pravočasno odzvali na globalne trende načina življenja? Vabljeni na brezplačno javno tribuno. 

Cilj dogodka je ozaveščanje celotne družine, od vloge otrok do vloge študenta in kasneje poslovne vloge odraslih posameznikov. Odrasli smo vzor in ogledalo našim mlajšim generacijam.

Poleg strokovne izobrazbe, tekme za znanjem, ocenami in rezultatom, je potrebno prepoznati tudi druge življenjsko pomembne stvari, ki so prepogosto zaradi prenatrpanega šolskega in poslovnega urnika, odsotne. Prav te se v tem času prepoznajo kot enako pomembne za prihodnost naših otrok, družin in družbe nasploh.

Tempo, ki ga živimo, je zastrašujoč, zato želimo pokazati kako preprečiti debelost, povrniti zdrave energetske rezerve, kako se pametno gibati, hujšati, vzpostaviti hormonsko ravnotežje, spanje in prehrano.

Prenehajmo ignorirati težavo debelosti in negibanja naše družbe in za trenutek razmislimo, kako živimo in kakšen primer dajemo mi osebno. Vsi smo majhni posamezniki, ki pa lahko storimo veliko spremembo. Že po raziskavah sodeč in stanju, v katerem smo se znašli, je potreben hiter preobrat v naših življenjskih navadah, v kolikor želimo, da bomo v prihodnosti obstali zdravi in funkcionalni.

Dogodek bo vseboval:

  • Predavanja strokovnjakov s področja medicine, kineziologije, psihologije in prehrane.
  • Konkretno praktično delavnico, na kateri bodo predstavljeni načini samopomoči v domačem ali poslovnem okolju s pomočjo vaj body tehnike™.
  • Po zaključku dogodka boste lahko s predavatelji tudi poklepetali in jim zastavili vprašanja glede vaših osebnih težav.

Na tribuni bodo spregovorili:

  • doc. dr. Gregor Starc, prof. šp. vzg. (Fakuleteta za šport, Univerza v Ljubljani),
  • inovatorica body tehnike mag. Ana-Marija Jagodić Rukavina (Kineziološko učilište body tehnike, Zagreb),
  • Sara Jerebic, spec. (strokovna direktorica Družinskega inštituta Bližina),
  • Barbara Tavčar, master body inštruktor (strokovni vodja PBS centra športne odličnosti, Kranj).

Kraj in čas dogodka:

Mestna knjižnica Kranj - četrtek, 21. 4. 2016 v Kranju (od 17.00 ure do 20.00 ure).

VSTOP NA DOGODEK JE BREZPLAČEN!

Več na: www.bodytehnika.si

Debelost & gibanje: PBS center športne odličnosti, Kranj, javna tribuna, april 2016