Vsi govorijo o imunskem sistemu - kaj lahko naredite sami za njegovo dobro delovanje? (+ katere vitamine potrebujete)

18. 10. 2022

Namesto da čakate, da zbolite in dobite karkoli že ima vaš sodelavec, poskrbite za svoje zdravje kar sami. Naredite lahko zelo veliko. 

Slika 1/4

Preden se zatečete k zdravilom in izropate lekarno, osvojite ukrepe, ki lahko omogočijo normalno delovanje imunskega sistema - to je vse, kar telo potrebuje, da se lahko obvaruje pred virusi in bakterijami. 

POSKRBITE, DA BOSTE SPILI DOVOLJ VODE IN SE NASPALI

Ker je zunaj že precej mrzlo, bo vredu tudi nesladkan čaj. HIDRACIJA je izjemnega pomena, ko govorimo o delovanju imunskega sistema, zato ste vedno, ko ste zboleli, od zdravnika slišali tudi, da morate veliko piti. Tekočina med drugim poskrbi, da je sluznica navlažena in pripravljena "ujeti" viruse, bakterije in druge nečistoče, ki želijo priti v naše telo in zaradi katerih kasneje zbolimo. Z redno hidracijo boste poskrbeli tudi za izločanje odpadnih snovi iz telesa in uravnavanje telesne temperature. 

Tudi SPANEC je zelo pomemben. Čeprav se radi prikrajšate za nočni počitek, ga telo nujno potrebuje, saj takrat potekajo procesi celjenja, imunski sistem pa se bori proti vsemu, kar želi škoditi telesu. Poleg tega je telo, kadar smo nenaspani, v stresu, kar pomeni, da zbolimo prej kot običajno. 

Med spanjem tvorimo tudi več belih krvničk, ki se v prvi vrsti borijo proti infekcijam.

profimedia

Preverite tudi Kako doma enostavno pripraviti KURKUMIN ČAJ? ali pa To so najboljše stvari, ki jih lahko naredite, ko gre vse narobe