Zgodba o uspehu: S trdno voljo mi je uspelo izgubiti 32 kilogramov

Zgodba o uspehu: S trdno voljo mi je uspelo izgubiti 32 kilogramov (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
28. 2. 2014

V osnovni in srednji šoli sem trenirala atletiko, ko pa sem v drugem letniku srednje šole z atletiko končala, so šli moji kilogrami le še navzgor. Nisem se hitro redila, trajalo je nekaj let, a na koncu se je kazalec na tehtnici ustavil pri 100.

Nato so sledile diete. Vsak mesec sem imela drugo. Bilo je že tako hudo, da sem dobila rano na želodcu.

Zakaj odločitev za spremembo

Poletje 2011 – bilo je grozno in hkrati začetek nekaj novega.

Grozno zato, ker sem si morala obleči kopalke, nekaj novega pa je bilo zame srečanje s športno prehrano in nova odločitev.

Ko sem šla s prijateljem v bližnji kraj po nakupih, smo se ustavili v trgovini s športno prehrano, ki sem si jo privoščila z zadnjim denarjem. Domačim sem nato povedala, da bom naredila vse, da pridem do take postave, kot sem jo imela v srednji šoli.

Naslednji dan so me čakali novi rolerji.

Spomnim se dne, ko sem prvič stopila na rolerje. Bilo je težko, nisem imela kondicije, jokala sem, ker sem se zavedala, da sem bivša atletinja na dolge proge, sedaj pa z rolerji ne morem narediti niti dveh kilometrov.

In tako se je začelo moje novo življenje. Tisti teden sem tudi v službi dala odpoved.

Začela sem zdravo živeti – odločila sem se da to ni HUJŠANJE, ampak ZDRAVO ŽIVLJENJE.

Svoje 'zdravo življenje' živim že približno 3 leta. V treh letih sem prišla iz 100 kg na 68 kg. Počutim se ... Joj, ne morem opisati. Zjutraj, ko se zbudim, se zbudim z nasmehom na obrazu, zvečer, ko grem spat, zaspim z nasmehom na obrazu.

Težave se kar same rešujejo. Pred preobrazbo sem bila živčna, vse mi je šlo narobe, vse me je bolelo, zdelo se mi je, da sem bila ves čas pri zdravniku.

Zdaj je vse lažje, z mano vred. To je ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU.

Spremembe

  • Aktivnosti

Moji koraki do cilja so bili predvsem fizični. Iz meseca v mesec sem več telovadila. Za začetek sem rolala, kasneje pa sem začela še s tekom in kolesarjenjem.

Aktivnosti na začetku so bile rolanje 4 km in tek 2 km, ob vikendih pa sem tudi malo kolesarila.

  • Prehrana

Pred preobrazbo sem preizkusila 100 diet in se po vsaki še bolj zredila. Ko pa sem se odločila, ampak zares odločila, je bilo vse lažje.

Pri prehrani korenitih sprememb ni bilo. Dodala sem športno prehrano, več sadja in zelenjave. Obroki pa so se zmanjšali sami od sebe, saj po telovadbi ne moreš veliko pojesti.

Marsikdo bi rekel, ah, 30 kilogramov se da izgubiti v parih mesecih, ti pa si rabila 3 leta. Ja, res je, skoraj 3 leta sem rabila, ampak z zdravim načinom. In moja odločitev se je zelo obrestovala.

No, prvi cilj sem dosegla.

Naslednji je maraton.

Zgodba v številkah:
  • Višina: 178
  • Teža prej: 100
  • Teža potem: 68
  • Konfekcijska številka hlač prej: 44
  • Konfekcijska številka hlač potem: 38-40

Špela, 25 let

Imate tudi vi svojo zgodbo o uspehu?

Delite jo z bralci naše spletne strani in jim pomagajte na poti do bolj zdravega načina življenja in večjega osebnega zadovoljstva.

Med vsemi objavljenimi zgodbami bomo konec marca 2014 izbrali najboljše in jih objavili v tiskani izdaji Aktivni in v reviji Lisa, avtorja najboljše zgodbe po presoji bralcev pa nagradili.

Z nami sta zgobe že delili Petra in Tjaša. Preberete si ju lahko na povezavah:

Svojo zgodbo lahko delite TUKAJ.