Zgodba o uspehu: Zaradi prekomerne teže sem pristal v bolnišnici

Zgodba o uspehu: Zaradi prekomerne teže sem pristal v bolnišnici (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
25. 3. 2014

Že od kar sem se rodil, sem imel preveliko težo, in vse to se je stopnjevalo, dokler me decembra 2012 niso sprejeli v bolnišnico zaradi hudega glavobola.

Tam so mi povedali, da imam veliko srečo, da nima nobenih bolezni povezanih z debelostjo, ampak, če se bo tako nadaljevalo, se bodo težave pojavile. In rekli so tudi, da bom moral v shujševlani center Stična. Ker tega nisem želel, sem se za novo leto odločil, da bom shujšal.

S 7. 1. 2013 sem začel hujšati. Začel sem jesti bolj zdravo, manj sladkarij, piti veliko vode, ter se seveda več gibal. Hodil sem na sprehode in zvečer vsak dan gonil sobno kolo 1 uro.

Kilograme sem izgubljal in hkrati dobival vedno več samozavesti.

7. 1. 2014 sem bil lažji za malo več kot 30 kg. Kakšen uspešek, sem si rekel, in že takoj postavil nov cilj - shujšati do normalne telesne teže do poletja. Včlanil sem se v fitnes in še naprej jedel bolj zdravo, sladkarij skoraj ne jem več, sladkih pijač tudi ne pijem.

S to življensko izkušnjo sem pridobil veliko znanja na področju telovadbe in zdrave prehrane in odkar sem se začel bolj zdravo prehranjevati, nimam več glavobolov. Za glavobole krivim nezdravo prehrano, ki sem jo jedel v obilicah.

Spremembe

Odločil sem se za bolj zdravo prehrano:

  • več zelenjave,
  • zdrave maščobe,
  • skoraj nič belih žitaric (kruha in testenin),
  • začel sem redno jesti 5 manjših obrokov.

In seveda najbolj pomemben del - TELOVADBA. Pozimi sem hodil na sprehode in vsak večer med tednom kolesaril na sobnem kolesu vsaj 1 uro.

Zgodba v številkah

  • Višina: 175
  • Teža prej: 124,4
  • Teža potem: 91

Anže, 16 let

Nadaljujemo z zbiranjem zgodb o uspehu!

Imate svojo? Delite jo z bralci naše spletne strani in jim pomagajte na poti do bolj zdravega načina življenja in večjega osebnega zadovoljstva.

Med vsemi objavljenimi zgodbami bomo v ponedeljek, 31. marca 2014, izbrali najboljše in jih objavili v tiskani izdaji Aktivni in v reviji Lisa, avtorja najboljše zgodbe po presoji bralcev pa nagradili.

Z nami so zgobe že delile Petra, Tjaša, Špela in Nina. Preberete si jih lahko na povezavah:

Vse podrobnosti o akciji Delite svojo uspešno zgodbo o hujšanju najdete TUKAJ.