To se zgodi, če meditirate pol ure na dan

To se zgodi, če meditirate pol ure na dan (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
19. 3. 2017

Večinoma nimamo vpliva na okolje in na dogodke okoli sebe, lahko pa z meditacijo vplivamo na svoje misli in um. Pozitivne vplive boste opazili že v kratkem času, trdijo znanstveniki.

  • Z redno meditacijo ne boste samo izboljšali koncentracije in zbistrili misli, vplivala bo tudi na druga področja vašega življenja.
  • Z redno meditacijo boste bolj zdravi, srečnejši in uspešnejši.
  • Redna meditacija izboljša imunski sistem, omili bolečine in zmanjšuje vnetne procese na celični ravni, omili depresijo, tesnobo in stres ter zveča pozitivna čustva.
  • Čeprav je meditacija aktivnost, ki jo izvajate sami, vpliva tudi na vaše družabno življenje (zviša čustveno inteligenco in empatijo ter omili občutek osamljenosti).
  • Z meditacijo boste lažje obvladali svoja čustva, povečali produktivnost (izboljša fokus, koncentracijo, kreativnost) ...

Pozitivne vplive boste opazili že v kratkem času, trdijo znanstveniki z univerze v Pensilvaniji. Ob redni meditaciji (pol ure, petkrat na teden) boste prve spremembe opazili že po tednu ali dveh, po osmih tednih pa boste kot prerojeni.

Brez izgovorov

Danes preizkusite eno od teh stvari:

To lahko storite zdaj takoj, popoldne, zvečer ... Kadarkoli. Potem pa to ponovite tudi med tednom.

Vsi tisti, ki se nam še niste pridružili, preverite 40 dni brez izgovorov. Z izzivi lahko začnete kadarkoli.