Aktivni počitniški tabor za otroke: pohodi, skrb za živali, pečenje kostanja ...

Aktivni počitniški tabor za otroke: pohodi, skrb za živali, pečenje kostanja ... (foto: Tjaša Ferkov Babnik (Aktivni z mano)) Tjaša Ferkov Babnik (Aktivni z mano)
21. 10. 2021

Že veste, kaj bodo vaši otroci počeli med krompirjevimi počitnicami? Kaj pravite na teden v naravi, brez elektronskih naprav in v družbi sovrstnikov?

Prevečkrat mislimo, da vemo, kaj je najboljše za naše otroke. Vsiljujemo jim svoj pogled in jim polagamo v srce naše misli. Premalokrat pa jim damo možnost izražanja, si vzamemo čas za opazovanje in poslušanje. Otroci so hočeš, nočeš samosvoji. Starši pa smo zgolj zadolženi, da jim pokažemo, kaj je brezpogojna ljubezen in smo njihov steber. 

Na druženjih kot je aktivni tabor seveda brez določenih pravil ne gre. Vendar so osnova avtoritete in postavljene meje zgolj varnost, po kateri vsak otrok hrepeni in si jo želi. To je tabor, na katerem vsak otrok pride na vrsto, je opazovan, slišan in vesel. Ker ima svoj čas, svoj počitek, možnost za čudovite počitnice, spoznavanje novih prijateljev ali umik.

Tjaša Ferkov Babnik (Aktivni z mano)

Tabor, ki je malce drugačen

Ni varstvo. Ni nekaj, kar lahko v naprej načrtuješ do potankosti.

Otroci so različne starosti, vsaka mala glavica v sebi že nosi svojo zgodbo, svoje misli, nekateri tudi svoja prepričanja. Svoje strahove, svoj pogled in svoj prav. Čeprav se sliši čudno, verjamemo, da tudi oni potrebujejo svoj odklop. Pavzo od vsakdanje domače rutine, okolja in ljudi.

Počitniški tabor za otroke od 4. leta dalje vodim diplomirana športna trenerka Tjaša Ferkov Babnik, dogajal pa se bo med počitnicami od 24. 10. do 26. 10. Potekal bo na ranču Pri Ferkovih v sklopu domače zdrave kuhinje, brez elektronike in z veliko gibanja, kar je tudi  ključno za to, da se telo dobro počuti. To je tabor, ki ostane v spominu otrokom in organizatorjem.

Tjaša Ferkov Babnik (Aktivni z mano)

Kaj lahko otroci pričakujejo?

  • Družabne igre,
  • pravljično jogo za otroke,
  • pohode v prelepi, mirni in samotni okolici,
  • peko koruze ali kostanja (odvisno od letnega časa),
  • slikarsko delavnico v naravi,
  • branje pravljic z naukom,
  • jutranjo telovadbo,
  • pomoč v kuhinji,
  • skrb za živali,
  • zabave ob glasbi ter

VELIKO mero sproščenosti in neobremenjenosti.

Vse informacije izveste tukaj: Prihajajoči tabor med krompirjevimi počitnicami (24. 10. - 26. 10. 2021)

Na ranču Pri Ferkovih je prostor namenjen oddihu za družine, piknikom in raznolikim delavnicam. Prostor se lahko najame ali dogodek izpeljejo lastniki. Ker je lokacija odmaknjena, je popolnoma nemoteča za okolico. Poleg oddiha in miru je lokacija idealna tudi za raznolike zabave (dekliščina, rojstnodnevno praznovanje, tudi poroka (do 80 ljudi)…). Ambient je naravnost popoln v udobju domačnosti in preprostosti.

Poleg glavne hiše je prenovljena prvotna manjša hiška-kašča. Bivanje v njej je nadvse prijetno in pomirjajoče. Jutranji razgled v naravo direktno iz postelje te enostavno prevzame. Vsaka hiša ima tudi svojo teraso.

Avtorica besedila: Tjaša Ferkov Babnik

Preverite več njenih vsebin: