Ideje za izlet: MAMI, OČI: TO so NASVETI za DEŽEVNE dneve z vašim MALČKOM

19. 11. 2022
Deli
kam na izlet, ideje za izlet z otrokom v deževnem dnevu (foto: Profimedia)
Profimedia

Marsikatera skrbna mama ali oči se v teh turobnih, deževnih dneh sprašuje, kako čim bolj zanimivo preživeti čas s svojimi otroci. Prepričljivih razlogov, zakaj bi se vaš otrok vsak dan moral igrati zunaj je res veliko. O idejah za izlet ob lepem vremenu z vašim otrokom smo pisali že v članku Kam na izlet z vašimi malčki: po gozdni poti mimo škratov, do slapu Orglice. Tokrat pa imamo nekaj idej, kako lahko preživite deževne dni z vašim malčkom, ne da bi se končali ob dolgočasenju ob gledanju televizije. Vaša skrb za koristno preživljanje prostega časa z vašim otrokom je tako odveč. 

Prepričani smo, da bodo ti predlogi vašim otrokom zagotovo všeč, vi pa boste imeli veliko idej za izlet. Nadaljujte z branjem in kmalu boste izvedeli, zakaj ta deževen dan tokrat ne bo dolgočasen. 

Obiščite eno od številnih igralnic. 

Nekaj idej za igralnice je na tej povezavi. Praktično vsaka igralnica ima veliko plezalno površino, tobogane, tunele, ovire in številne druge igrače, ki bodo vašemu otroku v pravo veselje. Vi, kot mamica ali ati, pa si boste lahko v miru privoščili več kot zasluženo kavico. 

Ideje za izlet: Z vašim malčkom se podajte v svet dogodivščin in prigod v Čarobnem gozdu

Kot pravijo čarobne vile (kot smo poimenovali vzgojiteljice Čarobnega gozda): “Ni slabega vremena, je le slaba oprema!” Zato poskrbite za udobne, tople škornje in palerine, da bo obisk v Čarobnem gozdu resnično prijeten. Zato, da bodo lahko racali in čofotali po blatnih lužicah, mamica in ati pa bosta pri tem povsem brez skrbi. Že danes se jim lahko pridružite v Sobotni gozdalnici. 

Vas deževno rajanje in čofotanje po blatnih lužicah ne prepričata? Tu je naslednja ideja za izlet. 

Priporočamo vam, da obiščete Hišo eksperimentov v Ljubljani.  Tu lahko obiščete zanimive dogodke, kot so ZnaČAJ znanosti, Znanstival, Tekmovanje elastomobilov, Znanstvene pravljice, Hišpot in številne druge. Vsaka skrb za nadobudno znanje vaših otrok je s tem odveč. Mama, oči in malček lahko naenkrat obiščete 3 sobe z več kot 50 eksperimenti.  

Kljub vsemu ne gre brez televizije in nimate prave ideje za izlet?

Verjamemo, da ste kot mama ali oče pogosto izčrpani in si želite le mirnega počitka. V takem primeru je gledanje televizije lahko neizbežna rešitev. Predlagamo, da si z otrokom ogledate filme kot so Vrvež v moji glavi, Vsi predsednikovi možje, Mož za vse čase in številne druge, ki spodbujajo otrokovo empatijo. 

viri:

https://kamzmulcem.si/kam-z-mulcem-v-notranje-igralnice-v-ljubljani-in-okolici/

https://maminamaza.si/se-5-idej-za-dezevne-dni/

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ