Kako po porodu hujšajo zvezdnice

Kako po porodu hujšajo zvezdnice (foto: Profimedia) Profimedia
6. 4. 2012

Res je dobro biti slaven in imeti veliko denarja. Zanosiš, ves svet je iz sebe od veselja, se zrediš ... nekatere veliko, nekatere malo manj. Imajo pa skoraj vse nekaj skupnega. V rekordnem času po porodu so spet v top formi. Nekatere so celo bolj vitke, kot so bile pred nosečnostjo. Le kako jim to uspe?

Mariah Carey

Mariah Carey

Mariah (42) je tista zvezdnica, ki se je med nosečnostjo zelo veliko zredila. Nosila je dvojčka, ki jima je ime Moroccan in Monroe. In potem je v šestih mesecih shujšala za neverjetnih 32 kilogramov.

Mariah je rodila s carskim rezom, tako da se ni mogla takoj posvetiti telovadbi, zato največje zasluge za svojo vitko linijo pripisuje zdravi prehrani.

Jessica Alba

Jessica Alba

Igralka Jessica Alba (30) velja za eno izmed najlepših igralk mlajše generacije. Je srečno poročena s Cashem Warrenom in po­nosna mamica dveh deklic.

Drugo je rodila lani in zelo hitro je pokazala svojo popolno linijo. Pred kratkim pa je odkrila, kako je to dosegla.

Pravzaprav precej preprosto: z jedilnika je črtala mastno hrano, njeno prehranjevanje pa je bilo zelo podobno tistemu po dieti South Beach, ki temelji na majhnem vnosu ogljikovih hidratov.

Na njenem dnevnem jedilniku se pogosto znaj­dejo ribe, piščančje prsi, strogo pa sledi pravilu, da nikoli ne poje vsega, kar ima na krožniku. Poleg tega je seveda tudi veliko telovadila z osebnim trenerjem Ramonom Bragnazom.

Tako je v dveh mesecih shujšala za kar 11 kilogramov.

Victoria Beckham

Victoria Beckham

Victoria (38) je zanesljivo ena izmed najbolj suhih, beri: pretirano suhih, zvezdnic na svetu. Čeprav je že štirikrat postala mamica, ima postavo kot najstnica. Vedno je popolno urejena in v čevljih z vrtoglavo visoko peto.

Po četrti nosečnosti je tistih nekaj odvečnih kilogramov, ki so se nabrali med nosečnostjo, odvrgla v rekordnem času.

Pri dieti je imela pet minimalnih obrokov. V enem izmed njih je pojedla le toliko hrane, kot jo lahko prime v eno roko. Na meniju je imela posušenega lososa, škampe s čilijem, surovo tunino in jajca.

Iz prehrane pa je povsem izločila sladkor. Poleg tega je že pet dni pred porodom začela zmanjševati obroke. Po rojstvu hčerke pa se je takoj preselila  v hišo na plaži, kjer je lahko takoj nemoteno telovadila.

Beyoncé

Beyoncé

Ko se je 30-letna Beyoncé po rojstvu svojega prvega otroka, hčerkice Blue Ivy Carter, prvič pojavila v javnosti, je bila njena postava popolna.

Samo mesec dni po rojstvu deklice ni bilo na njenem telesu nobene sledi nosečnosti. Res je, da pevka ni nikoli slovela po pretirani suhosti, temveč po svojih oblinah, pa vendarle.

Skrivnosti njene popolnosti še ne poznamo, vendar pa je nekaj povsem jasno: pev­ka ima ogromno časa zase in za telovadbo. Zaposlenih ima namreč kar sedem varušk, ki skrbijo za deklico, tako da se res lahko posveti sebi.

No, poleg tega so se pojavila natolcevanja, da v resnici nikoli ni bila noseča ... Toda to je že druga zgodba.

Kate Hudson

Kate Hudson

Kate (32) je lani postala mamica malega sina Binghama in kmalu po porodu je bila v svoji stari formi. Seveda se je tudi sama otepala z odvečnimi kilogrami in maščobo, ki se ji je nabrala predvsem okoli trebuha in pasu.

Shujšati ji je uspelo s pomočjo osebne trenerke Ashley Conrad, s katero je redno vadila. Sicer ni preveč stradala, saj pravi, da preveč rada je.

Njena dieta je bila na­rejena tako, da je dnevno zaužila 1.500 kalorij. Jedla je veliko belega piščančjega mesa in zelenjave.

Carla Bruni Sarkozy

Carla Bruni Sarkozy

Tudi Carla Bruni (43) spada med tiste suhice, ki skrbijo za svojo postavo. Samo tri mesece po rojstvu svojega drugega otroka, ki ga ima s francoskim predsednikom Sarkozyjem, se je pojavila s popolnoma vitko postavo.

Skrivnosti uspeha pa ni želela deliti z javnostjo. Verjetno nič posebnega, osebni trener in stroga dieta ...

Napisala: Saša Bratuša, foto: Profimedia.si