Mineva 12 dni samoizolacije. Kako ostati pri zdravi pameti in pregnati črne misli!

Mineva 12 dni samoizolacije. Kako ostati pri zdravi pameti in pregnati črne misli! (foto: profimedia) profimedia
28. 3. 2020

Koronavirus fobija je v hipu postala boleča realnost, z lahkoto celo rečemo, da je to trenutno številka 1 med fobijami na svetu, saj se s koronavirusom bori praktično cel svet. 

Trenutno je najhuje morda to, da ne vemo, kdaj se bo obsedno stanje po vsem svetu končalo. A kljub nenavadnemu času moramo zaradi sebe in okolice ostati pri zdravi pameti. Kako?

Seznanite se z dejstvi!

Seznanite se z dejstvi, pa če so še tako negativna in slaba in se poučite o virusu ter vsem okoli njega. Znanje nas dela samozavestne in pogumne.

Berite knjige in glejte filme, ki imajo srečen konec

Zdaj ni čas za težko čtivo kot sta Vojna in mir ali Bratje Karamazovi, ampak za zabavne ali romantične vsebine. Prav tako ne glejte filmov o katastrofah ali grozljivk, temveč takšne, ki vas bodo razvedrili in nasmejali. Kliknite na našo veselo galerijo: Mladički v ZOO Ljubljana.

profimedia

Poskusite ostati aktivni in v dobri kondiciji

Saj veste, ko ste v dobri kondiciji, ste samozavestnejši in posledično pogumnejši. Med vadbo se boste tudi zamotili in pozabili na to katastrofo.

profimedia

Nastavite se soncu

Ob lepem vremenu se, če ne drugače iz balkona ali okna, nastavite soncu vsaj za 15 minut. Spomladansko sonce bo blagodejno in pozitivno vplivalo na vas. Prav tako boste dobili dozo vitamina D, ki pomaga vašemu imunskemu sistemu.

Ne krivi drugih za nastalo situacijo

Vaša jeza in nestrpnost do Kitajcev, Italijanov, smučarjev, neodgovornih ljudi, nesposobnih politikov vam ne bo pomagala, saj bo vaša stiska samo večja in intenzivnejša. Bodite veseli, da niste bolni. Poglejte, kateri svetovno znani športniki so okuženi z virusom.

Glasba pozitivno vpliva

Saj veste, glasba vam zboljša razpoloženje in vam pomaga odmisliti stvari. Malo petja in plesa pred zgroženo družino pa res ne škodi nikomur.

profimedia

Posvetite se družini

V teh težkih časih je pomembno, da ste skupaj z bližnjimi in da se lahko slišite s tistimi, ki jih imate radi. Dajanje in prejemanje ljubezni je v teh trenutkih še posebej ohrabrujoče.

profimedia

Video zabava s prijateljicami

Preko socialnih omrežij imejte video zabavo s prijateljicami  Moderna tehnologija in socialna omrežja so balzam za trenutno situacijo.

 Preberite še: Če vas napade napad tesnobe, imamo za vas nekaj super nasvetov!