Lep, nezahteven izlet za vse pohodnike: Koča v Krnici

Lep, nezahteven izlet za vse pohodnike: Koča v Krnici (foto: DDD) DDD
14. 5. 2022

Pot do koče v Krnici je lahka in primerna prav za vse pohodnike. Po poti boste lahko občudovali mogočne gore in čudovito naravo, in morda v mislih celo osvojili drugi najvišji vrh v Sloveniji - Škrlatico. Koča v Krnici je popoln jesenski izlet.

Koča stoji na gozdni jasi v osrčju obsežne kotanje Krnica med Martuljškimi gorami, Škrlatico, Razorjem in Prisojnikom. Je tudi izhodišče za zelo zahtevne ture v visokogorje kot za turno smučanje.

DDD

Koča v Krnici, ki je odprta celo leto in slovi po dobri hrani, je priljubljen cilj turistov iz Kranjske Gore zadnja leta pa tudi kolesarjev, saj do nje vodi makadamska cesta.

DDD

Do koče v Krnici vodita dve lahki in označeni (makadamski) poti primerni tudi za najmlajše.

DDD

Pri prvi pustite avto malo naprej od jezera Jasna v smeri Vršiča, pri mostu čez reko Pišnico. Za pot boste potrebovali približno eno uro in dvajset minut v tem času pa boste naredili 275 metrov višinske razlike.

DDD

Druga pot se začne pri Ruskem križu, malo pred 3. serpentino ruske ali vršiške ceste. Od tu do koče na Krnici boste hodili okoli 45 minut ter v tem času naredili 165 metrov višincev.

Še nekaj idej za izlet: