TAKO se lahko gibate med službo, opravki, če imate majhnega otroka ali tono sestankov ... NIMAM ČASA ni več izgovor! (svetuje trenerka Tjaša)

TAKO se lahko gibate med službo, opravki, če imate majhnega otroka ali tono sestankov ...  NIMAM ČASA ni več izgovor! (svetuje trenerka Tjaša) (foto: Tjaša (Aktivni z mano)) Tjaša (Aktivni z mano)
15. 4. 2021

Naši vsakdani so lahko prava norišnica. Čas beži prehitro, dela imamo vedno preveč in besedi ”nimam časa” postajata za marsikoga del življenja. Pa se zavedamo, da smo ravno mi tisti, ki se moramo postaviti na prvo mesto?

Namreč, ko se bomo počutili dobro in bomo posledično bolje funkcionirali ter se spopadali z vsakdanjikom, bomo veliko bolj zadovoljni. Zakaj? Ker bomo vedeli, da smo za vse to bili odgovorni mi sami.

Zato je prav, da si vsak dan vzamete čas za tisto, kar vas pomiri, vam da energijo ali vas navdihuje, da ste potem boljša oseba oz. se bolje počutite.

Preden gremo na Tjašine predloge, kako v dan vnesti več gibanja, smo za vas pripravili izziv. 

IZZIV: Danes se čim več gibajte, pa naj to ne bo povezano z vadbo. 
Kako gibanje vnesti v ves ta živ žav?

Najprej tako, da dvigalo zamenjate za stopnice, avto za kolo ali namensko parkirate malo dlje kot sicer, da se del poti sprehodite, v času odmora naredite že velikokrat omenjene vaje za pisarniško mizo (predlagam, da jih imate natisnjene na vidnem mestu).

Če vaš kolektiv dopušča nove ideje in timsko delo, lahko izpeljete tedenski izziv gibanja med službo. Tekmovalni duh je zmeraj v nas, čeprav je bistvo, da se ob tem zabavate in drug drugega spodbujate.

Še nekaj zanimivih idej, kako gibanje vnesti med opravke:

  • Ko zjutraj čakate, da zavre voda za kavo: SE RAZTEZAJTE
  • Ko ste v trgovini in stojite v vrsti: DELAJTE KEGLOVE VAJE
  • Če imate daljši telefonski pogovor, sestanek: GA OPRAVITE MED SPREHODOM
  • Če imate majhnega otroka: 10 min PONAVLJAJTE ZA NJIM, KARKOLI DELA

Avtorica: Tjaša, diplomirana trenerka, ki jo lahko poiščete tukaj: Aktivni z mano