10 odličnih idej za začetek dneva

10 odličnih idej za začetek dneva (foto: Profimedia) Profimedia
8. 5. 2017

Po jutru se dan pozna, pravijo. To še kako drži. Ustvarite učinkovito jutranjo rutino, ki bo pozitivno vplivala na vaš dan. Preizkusite 10 nasvetov za odličen začetek dneva.

1. Na budilki ne pritisnite gumba za dremež. Z dodatnimi minutami rahlega spanja se boste le še težje skobacali iz postelje. Začnite dan naspani.

2. Spijte kozarec vode. Zbudite svoje telo in nadomestite tekočino.

3. Ne glejte na telefon, takoj ko se zbudite. Zjutraj, ko imate spočito in trezno glavo, raje pomislite na dan. Kaj vas čaka? Katere pomembne odločitve morate sprejeti? Vse kar se zgodi na telefonu, vas bo počakalo.

4. Osredotočite se na dan. Odločite se, da boste dali vse od sebe ne glede na to, kaj vas čaka in zapustite dom z nasmehom na obrazu.

5. Poskrbite, da boste dobili dovolj naravne svetlobe. Sonce pozitivno vpliva na telo in vas nahrani z vitaminom D. Vseeno se ne izpostavljajte močnim sončnim žarkom, saj tvegate resne zdravstvene težave.

6. Raztegnite se. Če je tisti dan na sporedu vadba, so vaje za ogrevanje že samoumevne (za preprečevanje poškodb). V nasprotnem primeru pa si zjutraj vzemite nekaj časa za razgibavanje telesa, kar vam bo dobro delo.

7. Pospravite posteljo. Kaj je boljšega, kot se zvečer uleči v pospravljeno posteljo? Poleg tega bo prostor hitro izgledal bolj urejeno.

8. Vadba. Verjetno ni potrebno naštevati, katere izjemne učinke ima rekreacija na telo. Najdite vadbo, ki vas bo veselila.

9. Zapišite ali razmislite o treh stvareh, za katere ste hvaležni. Ker to počnete zjutraj, se dogodki lahko nanašajo tudi na prejšnji dan. Zavedajte se, koliko dobrih ljudi vas spremlja v življenju.

10. Poslušajte glasbo. Spodbudite ustvarjalnost in se sprostite ob vaših najljubših pesmih.

Preberite tudi: