10 vsakodnevnih navad zdravih, vitkih in zadovoljnih žensk (jih imate?)

10 vsakodnevnih navad zdravih, vitkih in zadovoljnih žensk (jih imate?) (foto: profimedia) profimedia
16. 5. 2021

Tokrat ne bomo govorili le o hrani, življenju brez sladkorja in moke, ali o gibanju, ampak o navadah, ki so značilne za vse zadovoljne, zdrave ženske. Za dolgo in zdravo življenje je treba spremeniti tudi kakšno navado, ki smo se je predolgo oklepali.

1. Redna meditacija

Zdrava ženska ve, da življenje ni lahko, da ni na krožniku vedno le potica in da pridejo tudi težki dnevi, polni frustracij. In meditacija je prav najboljše orožje proti takim težkim, stresnim dnevom. Meditacija vam pomaga, da se znate umiriti in življenje doživljati v tistem trenutku. Le 5 minut na dan vam bo prineslo veliko duševnega miru.

profimedia
2. Imajo se rade

Ljubezen do sebe pomeni, da zdrave ženske skrbijo zase. Vsaka ženska ima želje in potrebe, na katere ne sme pozabiti, pa čeprav je mama in žena. Vedno poskrbite, da imate čas tudi zase, za branje knjig, kopel, prijateljice...

profimedia
3. Pisanje dnevnika

Vedno je zdravo, da vse tisto, kar vas tare navznoter, izlijete tudi navzven. Pisanje dnevnika je odličen način, da sprostite svoje napetosti in nekomu zaupate svoje misli in čustva.

4. Pozitivne afirmacije

Življenje je stresno, ne glede na to kako prijazno je trenutno za vas. A zdrava ženska ve, da ne sme dovoliti, da jo stresne stvari uničijo, zato vsak dan znova gradi pozitivne trditve.

Vsak dan se sprosti. Od trenutka, ko odpre oči, si zna zadovoljna ženska povedati nekaj pozitivnih stavkov, ki jo bodo spremljali čez dan. Pozitivne misli so pravi balzam za vsako žensko dušo.

5. Zdrava hrana

Medtem ko večina žensk obožuje sladkarije, pa zdrave ženske zelo pazijo, kaj dajo v usta. Tudi pomislijo ne, da bi svoje telo obremenjevale s hitro prehrano in kofeinskimi pijačami. Zato imajo na svojem krožniku veliko raje zdrave beljakovine, zelenjavo in sadje ter seveda nikoli ne pozabijo piti dovolj vode. Zdrave ženske točno vedo, da že en slab dan pokvari njeno rutino.  

profimedia
6. Gibanje

Nikar ne mislite, da morate vsak dan v telovadnico ali na dolg tek. Zdrave ženske imajo tudi pri gibanju zelo zdrave navade in ga enostavno vpletejo v svoj dan.

Na primer, zdrava ženska bo šla raje po stopnicah kot z dvigalom, vozi se s kolesom, veliko hodi peš. In seveda zelo rada zaide v naravo, kjer se naužije svežega zraka. Zdrava ženska ve, da je sedeč način življenja, najbolj nevarno za njeno zdravje.

profimedia
7. Dovolj spanja

Za zdravo, aktivno življenje vsak potrebuje od 7 do 9 ur spanja na dan. Torej, v tednu dni morate spati vsaj 50 ur, že 10 ur spanja manj pa močno vpliva na vaše sposobnosti.

8. Hvaležnost

Zdrava ženska je hvaležna za vse, kar ji ponuja življenje, seveda posebno za lepe stvari. Točno ve, da je optimizem pol zdravja. Zdrava ženska vidi vedno dobro plat stvari in je hvaležna za vsak dan posebej. Pozitivna stran življenja zdrave ženske je morda nekaj, kar bi pomagalo prav vsakemu posamezniku.

 9. Vrača skupnosti

Ni pomembno, ali ima zadovoljna ženska v banki milijon ali 100 evrov, ampak zdrava, srečna ženska bo poskušala pomagati tudi drugim v skupnosti, pa tudi družini in prijateljem. Ona je tista, ki je prijazna do tujcev in vedno priskoči na pomoč, ko jo kdo potrebuje.

Zagotovo ste že večkrat prebrali, da se dobro z dobrim vrača, prav tako pa, da ko osrečimo druge, osrečimo tudi sebe.

profimedia
10. Se smeji

Ena od stvari, ki vedno pomaga v življenju, je sposobnost, da se znamo smejati. Nikar se ne jemljite preresno. Nikar življenja ne jemljite preresno, že tako je v njem preveč preizkušenj. Zabavajte se, včasih se tudi igrajte kot majhen otrok.