11 nasvetov, ki bodo prišli prav pred skokom v kopalke

11 nasvetov, ki bodo prišli prav pred skokom v kopalke (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
7. 7. 2015

Če še niste, boste pa verjetno prav kmalu skočili v kopalke. Vas misel spravlja v obup? Da se boste počutili bolj sproščeni, vam ponujamo nekaj nasvetov in preprostih rešitev, ki jih lahko uporabite zadnji trenutek.

Ja, kar nekako imamo vcepljeno, da so super suhice ideal, po katerem se moramo zgledovati. V resnici je samozavest, sreča, razigranost tista, ki nas naredi pri

1. Zmanjšajte vnos soli

Sol bo v vašem telesu zadržala vodo, zato boste videti napihnjeni in zatekli.

Izogibajte se procesirani hrani, ki navadno vsebujejo veliko soli, pa tudi doma pripravljeni hrani je ne dodajajte. Prav tako zmanjšajte vnos kave in alkohola. Namesto tega si raje privoščite svežo zelenjavo, ki vsebuje veliko vode, kot so kumare, solata, zelena in druga zelenolistna zelenjava.

2. Pijte več vode

8 kozarcev vode na dan (nikar pa ne pretiravajte!) morda ne zveni kot najboljši način za odpravljanje napihnjenosti, a je voda v resnici eden najboljših 'čistilcev' telesa. Hkrati pomaga tudi pri težavah s prebavo.

Za piko na i vodi dodajte malo limoninega soka.

3. Sedite vzravnano

Zagotovo ste že slišali, da vas pravilna vzravnana drža naredi vitkejše. Kako deluje? Ko stojite oziroma sedite vzravnano, ramena potisnete nazaj, glavo lahno navzgor, vrat je iztegnjen in hrbtenica vzravnana ter v lepem loku, pridobite centimeter ali dva in takoj ste videti vitkejši.

Zato nikoli ne podcenjujte pomena pravilne drže, ki bo med drugim dodala tudi k vaši samozavesti.

Priporočamo vajo za izboljšanje telesne drže.

4. Pričnite z nanašanjem samoporjavitvene kreme

Sončenje ni za vsakogar, zato zgolj zaradi modnih smernic nikar ne posiljujte svoje kože.

Vendar, če se boste bolje počutili, so bronzirni pudri in drugi samoporjavitveni izdelki hitra, predvsem pa bolj zdrava rešitev za lepo zagorelo polt, ki bo ustvarila iluzijo čvrstejšega in vitkejšega telesa. S samoporjavitvenimi kremami lahko prikrijete tudi majhne nepravilnosti na koži.

Pred nanosom kreme naredite temeljit piling. Bolj je koža gladka, bolj enakomerna bo namreč zagorelost. Po nanosu pa si vzemite dovolj časa, da se krema vpije in posuši.

5. Kupite enodelne kopalke

Enodelne kopalke pravzaprav pristajajo večini ljudi. In so hitra rešitev, ko je potrebno prekriti potencialno moteča področja.

Če vam kljub vsemu enodelne kopalke niso všeč, priporočamo tankini. To so dvodelne kopalke, pri katerih je zgornji del oblikovan kot majica, torej se razteza prek trebuha.

Še en nasvet: če imate radi dekolte, naj bo izrez v obliki črke V, in če ste manjše rasti, naj bo izrez pri nogah nekoliko višji, kar bo optično podaljšalo vaše noge.

6. Razstrupljevalni dan

Dolgotrajne razstrupljevalne diete niso priporočljive, kakšen vodni, sadni ali zelenjavni dan pa si le privoščite. Tako se boste še lažje uprli nezdravi hrani, poleg tega so sokovi naravni čistilci.

Poskrbite, da boste pili dovolj vode, da se izognete zaprtju.

Poskusite lahko tudi citrusno detoks vodo. Recept boste našli TUKAJ.

7. Zakurite peč

Največ kalorij boste porabili z intervalnimi treningi. Visoko intenzivna vadba s krajšimi vmesnimi počitki bo prestavila vaš metabolizem na višjo prestavo in kot za šalo topila maščobe in gradila nove mišice. Že po nekaj dneh se bo poznalo.

8. Obujte petke

Visoke petke postavo optično podaljšajo in s tem tudi zožijo. Poskrbite le, da bodo to sandale.

9. Trenirajte, še trenirajte

Je vadba postala že dolgočasna rutina? Zamenjajte, povečajte intenzivnost in tik pred dopustom oklestite še tisti zadnji kilogram. Odlična za krepitev rok in abdominalnega predela je vaja deska.

Da bo lažje, trenirajte v paru ali pa poskusite z osebnim trenerjem. Že večkrat je bilo dokazano, da so treningi v družbi pogosto veliko uspešnejši.

10. Jejte vlaknine

Zdaj se preprosto že morate sprijazniti z dejstvom, da bo treba zmanjšati vnos kalorij. Še posebno tistih, ki si jih privoščite v obliki prigrizkov.

Namesto teh v jedilnik vključite vlaknine. Te telo ne oskrbujejo le z energijo, temveč skrbijo za dobro prebavo in občutek sitosti, zato boste lažje premagali željo po nezdravem. Najboljši viri so laneno seme (dodajte ga jogurtu), oreščki, zelenjava in sadje. Dodajte še polnozrnati kruh namesto belega in rjavi riž.

11. Ko smo že pri hrani, privoščite si banano

Sol vodo veže, kalij pa jo pomaga odvajati. Jejte torej hrano, bogato s kalijem – avokado, banane, papajo ...

Tako, lažji, samozavestni, pripravljeni na skok v kopalke.