25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

3 navade, ki odstopajo od vseh drugih

3 navade, ki odstopajo od vseh drugih (foto: Profimedia) Profimedia
17. 10. 2017

Navade so posledica delovanja možganov, ki ignorirajo veliko večino informacij in dejanja naredijo avtomatska, da lahko delujejo normalno. Energijo porabijo za nam pomembnejše stvari. Zakaj pa so te 3 navade tako drugačne?

Večina ljudi se zaveda pomena dobrih in slabih navad, zato toliko časa posvetimo opuščanju enih in osvajanju drugih. Nekatere nudijo več uspeha, vendar bi popoln posameznik na svoj seznam moral uvrstiti vse. Imamo le en problem, ki nam je skupen vsem: čas. Nimamo ga neskončno, zato morate določiti svoje prioritete.

Te tri navade so v svoj vsakdan vključile velike in pomembne osebnosti.

Dneva ne zaključim brez knjige.

Branje bi lahko opisali tudi kot potovanje skozi čas, saj vas povleče v čisto drug svet, vam razkrije skrivnosti življenja posameznikov, oriše prelepo pokrajino … Zakaj ne bi v roke vzeli knjige človeka, ki je napredoval v smeri, v kateri želite tudi vi in se naučili česa novega? Enako počnejo tudi uspešni poslovneži in drugi, na primer Bill Gates in David Rubenstein. Razlika je le v tem, da takšni ljudje knjige berejo, da bi izpopolnili svoje znanje in postali še boljši, ostali pa za zabavo. Ne glede na to, katero možnost izberete, boste povečali besedni zaklad in okusili druge dobre posledice branja. Morda lahko začnete s 30 minutami na dan in čas povečujete, ko boste pripravljeni.

Stopim iz območja udobja.

Tokrat tako, da poskusite nekaj novega. To bo razširilo vaše območje udobja in vas prisililo, da se ne oprimete le teorije, temveč poskusite tudi prakso. Učili se boste z delanjem napak, lastnim trudom in izkušnjami. Steve Jobs ni bil že od nekdaj svetovno znan pomembnež. Začel je v svoji garaži s poskušanjem nečesa novega - človeku prijaznim računalnikom. Elon Musk je premaknil meje v avtomobilski industriji in ustvaril Teslo. Ni vam treba ustvariti nekaj čisto novega in svetovno znanega, vendar življenja ne boste izpopolnili, če za vedno ostanete na isti točki.

Preverim, kako sem se odrezal vsak dan.

To lahko storite vsak dan ali vsak teden, kot vam je ljubše. Pomembno je, da od časa do časa preverite svoje kratkoročne in dolgoročne cilje ter jih primerjate s točko, kjer se trenutno nahajate. Gre vse tako, kot ste si zamislili? Morda morate pot malce prilagoditi, ali spremeniti kakšen cilj, saj ni več v skladu z željami. Uspešni ljudje vložijo čas v analiziranje svojih dejanj, saj si s tem razjasnijo dobre in slabe stvari, ki so jih storili. Odkrijejo napake in se trudijo, da jih ne bi več ponovili. Prav tako odkrijejo marsikatero podrobnost, ki so jo v danem trenutku spregledali. Če želite postati še boljši, si vzemite čas za razmislek o sebi.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri