4 nasveti za spomladansko čiščenje

4 nasveti za spomladansko čiščenje (foto: unsplash) unsplash
5. 3. 2019

Pomlad je čas čiščenja - tako znotraj nas kot zunaj nas. Saj veste, tisti občutek, ko po dolgem času počistite stvari okrog sebe? Kar naenkrat občutite več veselja in motivacije. Potrudite se!

4 nasveti za spomladansko čiščenje

1. Počistite kuhinjo (s kisom)

Če si želite boljše zdravje in počutje, se rešite stvari, ki blokirajo pretok vaše energije v kuhinji, pravijo Feng Shui nasveti. Pospravite kuhinjske elemente in hladilik - vržite pokvarjene stvari iz hladilnika, očistite štedilnik in lonce. Tega ne počnite s kemičnimi sredstvi, temveč z naravnimi sredstvi za čiščenje, kot je kis.

2. Čas za nove rožice

Privoščite si nove rožicem, naj pride pomlad tudi v vaše dom! Vnesite v prostor nove rastline, to bo osvežilo prostor in vam dalo energijo. V kuhinjo lahko date bujna in aromatična zelišča, kot sta rožmarin in meta. Naberite spomladansko cvetje in ga postavite v vazo. 

3. Generalno čiščenje spalnice in kopalnice

Temeljito očistite in odvržite nepotrebne stvari iz spalnice in kopalnice. Držite se pravila: kar niste uporabili v zadnjih 6 mesecih, naj odide. Očistite okna, pod posteljo, dekorirajte vaše prostore v spomladanskem duhu. Počistite tudi omare z oblačili in police s knjigami – kaj lahko podarite naprej? Dobro prezračite prosotre in prižgite svečke. 

4. Očistite tudi svoja čustva

To je verjetno najtežji korak v procesu čiščenja, a hkrati tudi najbolj pomemben. Neizrečene stvari, nerazrešeni odnosi, iskanje krivde pri drugih, čustvena manipulacija... Razrešite nesoglasja, najdite kompromise, prevzamite odgovornost za svoja dela in posledice, oprostite, vrnite dolgove, pobotajte se s starimi priatelji, prosite za odpuščanje in odpustite tudi sami... 

Očistite se in pustite pomladi, da pride v vaš dom, telo in duha. 

atma.hr

Preberite si še: