4 nasveti za spomladansko čiščenje

4 nasveti za spomladansko čiščenje (foto: profimedia) profimedia
24. 2. 2021

Pomlad je čas čiščenja - tako znotraj nas kot zunaj nas. Saj veste, tisti občutek, ko po dolgem času počistite stvari okrog sebe? Kar naenkrat občutite več veselja in motivacije. Potrudite se, saj se izplača! 

4 nasveti za spomladansko čiščenje

1. Počistite kuhinjo (s kisom)

Če si želite boljše zdravje in počutje, se rešite stvari, ki blokirajo pretok vaše energije v kuhinji, pravijo Feng Shui nasveti. Pospravite kuhinjske elemente in hladilik - vržite pokvarjene stvari iz hladilnika, očistite štedilnik in lonce. Tega ne počnite s kemičnimi sredstvi, temveč z naravnimi sredstvi za čiščenje, kot je denimo kis.

2. Čas za nove rožice

Privoščite si nove rožice, naj pride pomlad tudi v vaše dom! Vnesite v prostor nove rastline, to bo osvežilo prostor in vam dalo energijo. V kuhinjo lahko postavite bujna in aromatična zelišča, kot sta rožmarin in meta. Naberite spomladansko cvetje (zvončke, telohe ...) in ga postavite v vazo. 

3. Generalno čiščenje spalnice in kopalnice

Temeljito očistite in odvržite nepotrebne stvari iz spalnice in kopalnice. Držite se pravila: kar niste uporabili v zadnjih 6 mesecih, naj odide. Očistite okna, pod posteljo, dekorirajte vaše prostore v spomladanskem duhu. Počistite tudi omare z oblačili in police s knjigami – kaj lahko podarite naprej?

Dobro prezračite prostore in prižgite svečke. profimedia

Dobro prezračite prostore in prižgite svečke.

4. Očistite tudi svoja čustva

To je verjetno najtežji korak v procesu čiščenja, a hkrati tudi najbolj pomemben. Neizrečene stvari, nerazrešeni odnosi, iskanje krivde pri drugih, čustvena manipulacija ...

Razrešite nesoglasja, najdite kompromise, prevzemite odgovornost za svoja dela in posledice, oprostite, vrnite dolgove, pobotajte se s starimi prijatelji, prosite za odpuščanje in odpustite tudi sami ... 

Očistite se in pustite pomladi, da pride v vaš dom, telo in duha. profimedia

Očistite se in pustite pomladi, da pride v vaš dom, telo in duha.

Vir: atma.hr 

Preberite si še: