5 načinov, kako v enem dnevu odpraviti napihnjenost

5 načinov, kako v enem dnevu odpraviti napihnjenost (foto: Profimedia) Profimedia
20. 7. 2022

Prehod v nov teden je lahko precej neprijeten. Še posebej v letnem času, ko je na meniju več sladkih koktajlov, poslastic z žara in sladoled. Ste si konec tedna malce privoščili?

Čeprav pretiravanja ni mogoče preprosto izničiti, obstaja nekaj načinov, ki lahko vse skupaj malce olajšajo – zaradi česar se boste počutili bolje in morda vas spodbudi k bolj zdravim odločitvam v prihodnosti. 

Tu je pet nasvetov dietetičarke, kako odpraviti napihnjenost in postaviti svojo prehrano nazaj na pravo pot: 

Začnite z vodo in limono

Takoj ko vstanete, si pripravite kozarec vode z malo limone. Pektin, ki ga vsebuje limona, pomaga pri prebavi – vašemu prebavnemu traktu bo dal malce zagona. 

Ustavite napihnjenost z zajtrkom

Po kozarcu vode si pripravite zajtrk. To bo koristilo vašemu metabolizmu. Dietetičarka svetuje tudi, da pri izvajanju takšnega "mini čiščenja" po napornem vikendu izpustite kruh, kosmiče ipd., saj bo telo zaradi takšnih živil zadrževalo več vode, in se raje osredotočite na beljakovine. 

Spravite v red svojo prehrano

Poskrbite, da boste zajtrkovali, ne izpustite kosila, pripravite večerjo in poskrbite tudi, da bodo vsi obroki vsebovali polnovredna živila. Nobenega izpuščanja obrokov torej! 

Za danes opustite pakirana in predelana živila. Tudi "zdrave" različice. Tako zelo preprosto zmanjšate vnos soli, sladkorja in drugih umetnih sestavin. Ugotovili boste, da lahko to močno spremeni vaš videz in počutje. Tudi po enem dnevu!

Privoščite si popoldanski čaj 

V popoldanskem času si pripravite prigrizek in skodelico čaja iz regratovih korenin. Tudi regrat lahko pomaga izboljšati prebavo, pravilna hidracija pa je povezana z vsemi procesi v telesu: od metabolizma, energije do zdravja kože. Če regrat ni po vašem okusu, posezite po zelenem čaju. 

Razmigajte se

Pospešite srčni utrip – s tem se bo povečal pretok krvi. To pa bo vašemu telesu pomagalo, da se očisti. In za to vam ni treba v telovadnico. Preverite TUKAJ.

Vir: Keri Glassman, dietetičarka
Preverite še:
Če se ponoči pogosto zbujate, vam morda primanjkuje tega hranila

 

Značke: napihjenost