Tisti, ki imate doma mačko, ste srečneži!

Tisti, ki imate doma mačko, ste srečneži! (foto: pexels) pexels
20. 6. 2022

Tisti, ki imate mačke, ste lahko v tem času še posebej hvaležni za njihovo družbo. 

"Koristno je imeti nekaj mačk. Če se slabo počutiš, pogledaš mačke in se takoj počutiš bolje, ker mačke vedo, da je vse, kakor pač je. Enostavno vedo. So rešiteljice." - Charles Bukowski

Poglejmo si nekaj dobrih učinkov življenja z mačko:

1. Zmanjšujejo možnosti za srčne bolezni

Bližina mačk znižuje naš stres in anksioznost. Tako božanje mačke kot tudi njihovo predenje ima terapevtske sposobnosti. Frekvenca predenja pa naj bi pozitivno vplivala na naše mišice in kosti. To so dokazali tudi pri hitrešjem celjenju poškodb, ko je človek imel ob sebi mačko. Ne pozabite več časa nameniti crkljanju vaših mačjih sostanovalk. 

2. Boljši spanec

V prisotnosti mačjega prijatelja bolje spimo, so dokazale raziskave. Nekateri celo spijo mnogo bolje kot v bližini človeka! 

3. Lastniki mačk so bolj privlačni 

Še posebej naj bi to veljalo za moške, ki imajo doma mačko. Ženske naj bi takšne moške dojemale kot bolj sočutne, prijazne in skrbne - to pa so lastnosti, po katerih ženske večinoma hrepenijo. 

4. Manjša možnost za alergije

Otroci mlajši od enega leta, ki so izpostavljeni mački, imajo manjšo možnost za razvoj različnih vrst alergij nadalje v življenju. Bližina mačke jih ne zaščiti le pred alergijo na mačke, pač pa tudi pred razvojem drugih alergij, kot so alergija na prah, cvetni prah itd.

5. Mačke nas osrečijo

Že samo gledanje mačjih posnetkov dokazano dvigne naše razpoloženje in v nas spodbudi pozitivna čustva. Če imate doma mačko, pa zagotovo veste, kako vas lahko s svojimi vragolijamo nasmejijo. 

6. Preganjajo občutek osamljenosti

Če si delimo dom z mačko, nam to zelo pomaga v trenutkih, ko se spopadamo z izgubami v življenju ali ko smo sami. So naša podpora v težkih časih. Pomagajo nam bolj, kot si mislimo... 

Vir: Self Develop Shop

Poglejte si še:
Zaradi hišnega ljubljenčka ste verjetno boljša oseba