6 preprostih načinov, kako dvigniti vibracijo vašega doma

6 preprostih načinov, kako dvigniti vibracijo vašega doma (foto: Profimedia) Profimedia
23. 2. 2019

Dom naj bi bil zavetišče, kjer si polnimo baterije. A temu ni vedno tako … Morda vas ovira materialna navlaka ali pa je po prepiru prostor tako zasičen z negativno energijo, da komaj dihate? Je stanovanje obenem tudi vaša pisarna? Preberite, kako s preprostimi načini doseči harmonijo v vašem domačem svetišču še danes!

Pozitivne vibracije doma vplivajo na naše zdravje in počutje in vsak se bo strinjal, da takoj, ko vstopimo v nek prostor, začutimo, kakšne energije ga naseljujejo. Vnesite v vaš dom mir, smeh, veselje in radost s pomočjo naslednjih šestih metod:

1. Prižgite žajbljevo paličico in odženite energijo, ki vam ne služi več

To je najboljši način za transformacijo negativne energije. Še posebej se priporoča po prepiru ali tihi maši, ali pa če je v vaše stanovanje vstopil nekdo, ki vam ni pustil dobrega vtisa. 

Žajbljevo paličico prižgite in jo podržite v roki, medtem ko se z njo sprehodite po vseh prostorih in jo krožno premikate (v smeri urinega kazalca). Ob tem lahko izrečete tudi kakšno pozitivno afirmacijo ali pa vsaj pomislite na kaj pozitivnega. Če je prostor 'onesnažila' oseba, ki vam ni po godu, lahko med prečiščevanjem usmerite misli na ljubezen in harmonijo.

Druga opcija za čiščenje prostora je sveti les, palo santo, ki ima zelo svečan in obenem pomirjujoč vonj. Še posebej je primeren za čiščenje in nevtralizacijo novih prostorov, ob selitvi.

Tretja izbira so dišeče paličice, ki se dandanes dobijo v zelo raznovrstnih aromah, od različnih začinjenih indijskih vonjav do nežnih cvetličnih, tako da lahko vsak najde nekaj, kar ga v hipu navda z radostjo.

2. Harmonizirajte svoj dom s kristali

Kristali in poldragi kamni imajo veliko zdravilno moč če jih znate pravilno uporabljati. Obenem avtomatično prečiščujejo energijo prostora. Še posebej so primerni za nevtralizacijo sevanja računalnika in drugih naprav.

Izberite tiste kamne, ki vas 'nagovorijo' in jih očistite: ob vsaki polni luni jih nastavite mesečevi svetlobi,  nato pa jih očistite pod tekočo vodo.

3. Sprostite se s pomočjo eteričnih olj

Odlično sredstvo za premagovanje stresa in poživitev prostora! Vsako olje ima svoje značilnosti in najbolje je izbirati po občutku, saj niso vsi vonji prijazni vsakemu nosu.

Eterična olja kot so citronella (primerna tudi v poletnem času za preganjanje komarjev), pomaranča in limonina v hipu poživijo atmosfero in obenem, v kombinaciji z evkaliptusom, pomagajo prečistiti vaše dihalne potiZa ustvarjanje romantičega vzdušja je idealno eterično olje vrtnice. Če imate težave s spanjem, prižgite oljno lučko in v vodo nakapljajte malo bio olja sivke. 

Poglejte si še video Ali veste, zakaj bi morali vsak večer pred szanjem na stopala nanesti eterična olja? 

4. Očistite zrak z živimi rastlinami in zelišči

Že zdrava kmečka pamet ve, da rastline proizvajajo klorofil in obenem čistijo zrak. Cvetje nas navdaja z domačnostjo in občutkom miru. Obenem so lončnice v hiši idealen 'izgovor' za prakticiranje življenja v zen stilu, saj jim ob zalivanju in presejevanju zemlje namenimo vso našo pozornost in se tako sprostimo. Vsi smo že slišali tudi za ljudi, ki se s svojimi rastlinicami pogovarjajo ali jim celo pojejo, v zameno pa imajo buhteče stanovanje, kjer vedno lepo diši – po naravi.

Preverite: 20 sobnih rastlin, ki čistijo zrak v prostoru

Nekateri zeliščarji prisegajo na dejstvo, da bi morali v vsakem novem prostoru (na primer, ob selitvi ali ko zamenjate pisarno) naseliti baziliko – ne kot začimbo pač pa zgolj za harmonizacijo energij.

5. Znebite se nepotrebne navlake in naredite prostor za novo

Poznate prvo in najpomembnejšo zapoved feng šuja?

Organizirajte stvari, ki jih dnevno uporabljate v okrasne škatle, omare in predale. Tiste predmete, ki jih v resnici že pol leta niste niti povohali, pa podarite naprej. Vse, kar je pokvarjeno ali razbito, vrzite proč, saj te stvari nižajo vibracijo prostora

6. Ne bojte se prepiha in odpiranja oken!

Vsak dan temeljito prezračite vse delovne in spalne prostore! Odprite okna (in, če je možno, tudi vhodna vrata) za nekaj minut - ne glede na vreme. Četudi temperature zunaj trenutno niso vsem najbolj prijazne, je zelo pomembno za vaš dom in za vaš um, da dobite val sveže energije. To je dobro tako za preprečevanje plesni kot za vaše zdravje. Zatohli prostori nas dušijo in nižajo vibracijo. 

Tisti, ki delate od doma, nujno preberite še pravila za vse, ki delate iz domače pisarne

VH

Vir: Enlightened consciousness

Foto: Profimedia