6 presenetljivih in čudovitih stvari, ki se bodo zgodile, če boste za trenutek odložili telefon

9. 4. 2020

Ozrite se naokoli. Ali vaš partner, partnerka, otroci … zrejo v telefon in neutrudno preklapljajo med različnimi družbenimi omrežji? Kaj pa vi, koliko časa na dan preživite s pogledom, uprtim v telefon?

Slika 1/6

Doma, v službi, v družbi, medtem ko čakamo na zeleno luč, ko se sprehajamo, celo med gledanjem televizije … Zasužnjeni smo s temi majhnimi napravami … Napravami, ki nam znajo odvzeti veliko veselja v življenju.

Zato vam zaupamo 6 presenetljivih in čudovitih stvari, ki se bodo zgodile, če boste za trenutek odložili telefon … In vam polagamo na srce ... Poskusite. Vsaj nekajkrat na teden.

ZAČELI BOSTE OPAŽATI STVARI, KI SO V ŽIVLJENJU ZARES POMEMBNE

Virtualni svet nam daje občutek, da v resničnem veliko stvari manjka. A to ne drži. Le zadržuje nas, da ne moremo okusiti tistega pravega. Tudi to ustvarja dodaten stres in marsikoga močno potre.

Namesto, da bi ta trenutek objeli partnerja in se z njim nasmejali, brskate po družbenih omrežjih in sanjarite, zakaj vsega tistega ne počneta vidva. Namesto, da bi se odpravili v naravo in se dotaknili dreves, pregledujete »popolne« fotografije in si želite, da bi to bili ali imeli tudi vi. Namesto, da bi poklicali prijatelja in ga preprosto vprašali, kako je, ste nesrečni, ker ste pravkar videli objavo njegovega novega avta.

Odložite telefon in okusite svoje življenje. Bodite hvaležni. Za vse izkušnje, ki vam jih je prineslo, za vse majhne stvari, ki vas obkrožajo.

Profimedia