7 stvari, ki bi jih morali narediti pred 7:00

7 stvari, ki bi jih morali narediti pred 7:00 (foto: Profimedia) Profimedia
22. 10. 2019

Za mirno jutro in dan brez večjega stresa je zelo pomembno, da razvijete določeno rutino. Za dobro počutje je zelo pomemben čas od takrat, ko vstanete, pa do trenutka ko greste od doma.

1. Uživajte v tišini

Vstanite malo prej, morda le 15 minut in uživajte v popolni tišini preden vsi stanejo. Skuhajte si kavo ali čaj ter uživajte. Zapomnite si -  le 15 minut imate, preden vas bo neusmiljeno zajel kaos novega dne.

2. Pripravite si dober zajtrk

Vzemite si čas za zajtrk in si privoščite nekaj dobrega in zdravega. Nikoli ne izpustite zajtrka, pa čeprav je zdaj moderno imeti 16 urni post.

3. Načrtujte dan

Človek ima vsak dan poleg službe še druge obveznosti – trgovina, obisk pri mami, otroke peljati na trening, po paket na pošto ... Napišite si seznam obveznosti in ga imejte ves čas s seboj, da kaj ne pozabite.

4. Telovadite

Cel dan boste sedeli, zato se pred službo vsaj malo razmigajte. Organizirajte se in hodite pred službo na fitnes ali jogo, če pa to ne gre, doma naredite vsaj nekaj vaj za dobro jutro in zdrav dan.

5. Izkoristite čas za družino

Izkoristite čas, ki ste ga dobili z bolj zgodnim vstajanjem. Skupaj z otroki pripravite zajtrk, pogovarjajte se s partnerjem, skratka uživajte.

6. Naredite male stvari

Olajšajte si popoldan, ko boste že brez energije. Izpraznite pomivalni stroj, pripravite perilo za pranje, pomijte kad. Ko boste prišli popoldne domov, si boste zelo hvaležni.

7. Mislite pozitivno

Seveda nismo vsako jutro dobre volje in v najboljši formi, a vseeno – ne bodite jezni, ker je konec noči, ampak bodite hvaležni za nove priložnosti, ki vas čakajo v dnevu. Če boste dan začeli pozitivno, vas tudi gneča na cesti in siten šef ne bosta vrgla iz tira.

Preberite še: Popoldan skočite na bližnji hrib - Kaj morate vedeti o Šmarni gori ali 10 razlogov zakaj je Rašica res špica. 

Pripravila: L. T.