1. Skrbite za svoje telo

Skrbite za dobro kondicijo in da se boste dobro počutili v lastnem telesu. V dobri kondiciji ste lahko v vsakem življenjskem obdobju. Skrbite za svoje telo redno in dovolj zgodaj!

2. Vse je v vaši miselnosti

Na to, kako se počutite, poleg življenjskega stila vpliva tudi vaša miselnost. Lahko hodite naokoli jezni in tarnate, lahko pa se zgledujete po tistih, ki so polni energije in se optimistično spopadajo tudi s preprekami, ki jim jih postavi življenje.

4. Čas za 'ne'

Zelo verjetno vas je že kdo razočaral, morda celo družinski član. Morda ste v razmerju izgubili identiteto, morda vas obkrožajo ljudje, ki neprestano kritizirajo ali pa je neka oseba izkoristila vašo dobroto. Odnosi so zapletena reč.

Toda zdaj veste zagotovo, da je dovoljeno postaviti meje, da ni vredno izgubljati časa z osebami, ki vam jemljejo energije. Naučite se reči ne.

3. Imeti manj je manj obremenjujoče

Vzemite si nekaj tednov in odvrzite vse stare kupe revij v smeti, vključno z nenošenimi oblačili, kupi papirja in še kaj. Kar lahko, seveda podarite. Ne shranjujte ničesar, kar vam ne prinaša veselja oziroma vas obremenjuje.

5. Nekatere prijatelje boste videli manj pogosto, vendar bo vez ostala močna

Vaši prijatelji iz otroštva ali mladosti se bodo morda preselili drugam, se poročili, zamenjali službe in prijateljski krog se vam bo naenkrat zdel vse manjši.

Vendar to še ne pomeni, da je prijateljstva konec – videli boste, da lahko na novo začnete tam, kjer ste nehali. Kot da ne bi preteklo niti malo časa.

6. Finančna varnost je resna zadeva

Denar zapravljajte zmerno in varčujte uravnoteženo. Nauk: nikoli ni preveč zgodaj, da bi začeli razmišljati o poznejšem življenjskem obdobju.

7. Vaši starši bodo potrebovali skrb in pomoč

Pomembno je, da poznate družinsko zgodovino bolezni in da ste pozorni na razvoj morebitnih bolezni staršev in seveda, da jim pomagate po svojih najboljših močeh.

8. Pred vami so najlepša leta

Kdo pa pravi, da ste (pre)stari za ... karkoli? To so lahko najlepša leta vašega življenja. Ste samozavestni, modri, z več izkušnjami. Morda prav zdaj natančno veste, kaj si želite in se boste podali cilju naproti.

Naj vas ne bo strah, preizkusite nove stvari, naj življenje postane prava avantura.