9 top filmov, ki jih je vredno pogledati med prazniki

9 top filmov, ki jih je vredno pogledati med prazniki (foto: Profimedia) Profimedia
18. 12. 2019

Izbrali smo 9 filmov, ki vam bodo popestrili adventne dni. Romantične komedije, klasike in animacije – nekaj za prav vsak okus. Privoščite si filmski maraton in odženite praznični stres!

1. Počitnice

Kraljica romantičnih zgodb Nancy Meyers je s tem filmom osvojila tako moško občinstvo (s prikupno Cameron Diaz in neverjetno nadarjeno Kate Winslet) kot  žensko (le kako ne, če ima eno od glavnih vlog očarljivi Jude Law, ob njem pa je 'prikupen fant z ulice, ki nas vedno spravi v dobro razpoloženje; Jack Black).

Če potrebujete oddih, pa v tem trenutku ni prave priložnosti za počitnice, potujte z glavnima junakinjama, ki se zaradi spleta nadležnih okoliščin odločita, da si bosta prek spletnega portala izmenjali stanovanji … idilična koča v Veliki Britaniji in sončni Los Angeles … obe lokaciji sta pravi balzam za dušo! Ljubitelji romantičnih komedij boste popolnoma zadovoljeni, saj v filmu ne manjka ljubezenskih iskric!

2. Pravzaprav ljubezen

Tipična šarmantna britanska romantična komedija z  navihanim humorjem, v kateri kraljuje nemalo velikih filmskih zvezd.

Izvirne (ter seveda tudi romantične) prigode se združijo v univerzalno sporočilo: ljubezen je najpomembnejša! … Poslastica za vse, ki še vedno vzdihujete nad Hughom Grantom ali ste navdušeni nad Keiro Knightley.

3. Božič na kvadrat

Reese Whitterspoon in Vince Vaughn se trudita med prazniki izpolniti pričakovanja svojih ločenih staršev in naletita na nemalo preglavic … Zgodba, s katero se lahko marsikdo vsaj do neke mere poistoveti.

4. Žur pred božičem

Seth Rogen nam jo je spet zagodel. Zabaven film, ki bo razveselil vse moške (in vsem ženskam pojasnil, zakaj nekateri nočejo odrasti ;).

5. Sam Doma

Družinska komedija - brez družine. Klasika iz devetdesetih - zgodba o fantku, ki ga družina ob odhodu na počitnice pozabi doma, nato pa hišo obiščeta roparja ... toda mali se znajde po svoje.

Verjetno smo si ga vsaj enkrat ogledali že vsi, pa kaj potem. Še vedno je top!

6. Polarni vlak

Čarobna animacija, ki bo navdušila vse mlade in mlade po srcu. Pridružite se fantku na avanturi po severnem polu in izkoristite božični čas, da prevetrite svoje vrednote.

7. Božična žurka v pisarni

Jennifer Aniston, kraljica ljudskih src, tokrat kot huda šefica. Je treba povedati več?

8. Čudovito življenje

Za vse ljubitelje črno-belih filmov (1946)! Angel obupanemu poslovnežu pokaže, kakšno bi bilo življenje, če ne bi obstajal …

9. Metropolitan

Priložnost za vrnitev v bližnjo zgodovino, točneje, v 80. leta na Manhattanu.  V druščino bogatih Newyorčanov vstopi nov obraz, ki dodobra razburka njihova obzorja …

Film za vse, ki se počutite, kot da nikamor ne spadate (še posebej ob praznično obloženi mizi).

Ko boste odkljukali vse s tega seznama, preverite še:

In preberite tudi:

Kaj morate narediti, da bo vaše razmerje preživelo praznike 

Ali pa Za božič podarite pravljico!

Pripravila: vh

Viri: Esquire, Imdb