Podarite pravljico: otroške slikanice o Božičku in božiču

Podarite pravljico: otroške slikanice o Božičku in božiču (foto: Emka) Emka
13. 12. 2019

Otroci in odrasli obožujejo zgodbe in pravljice o Božičku in dedku Mrazu. V teh prazničnih dneh jih lahko razveselite s kakšno lepo slikanico, s katero bodo  nežno odsanjali v decembrsko noč.

Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo, Ida Mlakar

Pujska Bibi in Gusti imata v prazničnem decembru veliko dela, saj je treba srečo pravočasno prinesti med ljudi.  Bibi ima za to poseben cekar za srečo, a kaj ko se Gustiju ne ljubi z doma. Bibi pa je neomajna. Kljub mrazu in pozni uri se odpravita do zamrznjene mlake, kjer Gustiju spodrsne, iz cekarja pa se vsuje najmehkejša in najčistejša sreča. Kje pa sta pujska pustila svoj cekar za srečo? Najbrž kje blizu, med hišami, otroki in ljudmi, ki so prijazni, topli in prisrčni. Poiščite malo!

Neke božične noči, Christina Butler

Božič se bliža, mali ježek pa je pozabil pripraviti darila za prijatelje. Tudi njegov domek ni prav nič božičen. Ježek se odpravi v gozd poiskat darila, a zunaj je mraz in v gozdu je vse bolj temno ... Za božično vzdušje pa bodo poskrbeli prijatelji!

Vesel božič, Oliver, David Melling

Poleg popolnega božičnega drevesa Oliver najde tudi prav posebnega novega čarobnega prijatelja ...

Kam skriti Leva za božič, Helen Stephens

»Leva ne moreš vzeti s seboj na vlak,« je rekla mama. Ko gre družina za božič od doma, mora Iris svojega leva pustiti doma. Lev ne prenese pogleda na žalostno Iris, zato se odloči, da se bo prikradel zraven. Konec koncev – saj za leva ne more biti tako težko, da se skrije za božič.

Moj božič, Nathalie Choux

Moj Božič, Moje male živali, Moji letni časi, zbirka treh za vedoželjne otroke in igrive male roke. Vsaka v sebi skriva vprašanja, za naše malčke nova znanja. Vprašajte jih, kaj decembra okrasimo? Kaj iz snega na dvorišču naredimo? Kdo enkrat na leto k vsem nam divja; drsnik pomaga vam do odgovora. Novih besed se zagotovo naučimo, božično tematiko v popolnosti usvojimo.

Božiček, Mauri Kunnas , Tarja Kunnas

Kdo bi znal bolje povedati zgodbo o Božičku, če ne prav Finci! Znameniti ilustrator Mauri Kunnas v tej duhoviti slikanici razkriva, odkod prihaja dobri mož, kaj vse mora s škrati postoriti med letom in kako mu uspe dostaviti vsa darila na pravo mesto. Edino to, kako uspe Božičku v enem samem večeru obiskati prav vse otroke, bo za vedno ostala velika božična skrivnost.

Mica Pri babici, Andrej Predin

Mica še kako rada obišče babico v hišici z rumenimi strešniki, čeprav tam ni televizije. Pri babici je drugače kot doma, pred umivalnikom v kopalnici se sme ličiti, dokler se ne prestraši lastne podobe v zrcalu. Če ne mara kosila, lahko preprosto odrine krožnik in se nasiti s čokolado. Tam jo vsak konec tedna čaka razburljiva pustolovščina, najbolje od vsega pa je, da v sosednji hiši živi njen prijatelj Ludvik.

Preberite še: 5 odličnih knjig za aktivne ali  Knjige, ki vam bodo pomagale do zdravega življenja.