Sprostitvene tehnike, ki nam pomagajo ustaviti emocionalno hranjenje

Sprostitvene tehnike, ki nam pomagajo ustaviti emocionalno hranjenje (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
24. 9. 2014

V svetu naglice in stresa velikokrat nimamo časa, da bi se srečali sami s seboj. Postajamo vedno bolj odtujeni od svojega telesa in tistega, kar nam le to sporoča. Pomembno je, da se znamo ustaviti, zadihati, si ustvariti varen notranji prostor. Šele ko nastopita mir in tišina v umu, lahko zagledamo svoje psihološke vzorce, ki poganjajo emocionalno hranjenje.

Tehnik ozaveščanja in vzpostavljanja ponovnega stika s telesom je veliko. Tehnike, do katerih lahko dostopate hitro, se z njimi učinkovito distancirate od situacije, ali pa vzpostavite kontrapočutje prekomernemu vznemirjenju, so dihalne tehnike, NLP tehnike sidranja in druge.

Vse to lahko nadgradimo z različnimi meditacijskimi in vizualizacijskimi tehnikami. Slednje vzpodbudijo nastanek novih nevronskih mrež, ki nam omogočijo boljši odziv pri doseganju zastavljenega cilja.

Nekatere od teh tehnik bomo spoznali na Aktivnem vikendu Odložimo bremena in kilograme, kjer naš cilj ne bo le izguba odvečnih kilogramov, ampak tudi sprememba mentalnih vzorcev in podiranje omejujočih prepričanj, ki vodijo v stalni neuspeh in razočaranje.

Vikend bo potekal od 10. do 12. oktobra v Eko hotelu Bohinj. Vabljeni!