Aktivni vikend: Odložimo bremena in kilograme

8. 9. 2014
Deli
Aktivni vikend: Odložimo bremena in kilograme (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

10. - 12. oktober 2014, Bohinj Park Hotel.

Imate za sabo že nešteto diet in shujševalnih programov, pa se kljub temu še vedno vrtite v začaranem krogu, ko kilogrami kar nočejo kopneti? Potem se nam pridružite na aktivnem vikendu v prijetnem okolju Bohinja, kjer se bomo težave lotili celostno, z ekipo strokovnjakov, ki ne verjame v mučno in boleče discipliniranje telesa, temveč gradi na sprejemanju in čutenju telesa, ki ima svojo lastno inteligenco.

Opustili bomo filozofijo mučenja, trpljenja in odrekanja, prostor bomo dali užitku in zabavi pri gibanju in doseganju konkretnih ciljev. Naš cilj ne bo le izguba odvečnih kilogramov, ampak tudi sprememba mentalnih vzorcev in podiranje omejujočih prepričanj, ki vodijo v stalni neuspeh in razočaranje.

Šele, ko pogledamo celovito vsebino bremena, ki ga nosimo, ga lahko sprejmemo in brez zadržkov odložimo!

Z vikenda boste odšli z novim znanjem, ki ga boste zlahka vključili v svoj vsakdanjik.

Vsak udeleženec bo na koncu dobil naslednje gradivo:
  • osebni prehranski načrt in konkretni načrt za spremembo življenjskega sloga, katerega se naučite izdelati sami;
  • načrt za primerno vadbo;
  • oceno svojega osnovnega psihofizičnega stanja;
  • oceno telesne drže.

Komu je vikend namenjen?

Tokratni aktivni vikend je namenjen vsem s prekomerno težo, ki si želite preizkusiti popolnoma nov, bolj učinkovit program za hujšanje, temelječ na najnovejših strokovnih dognanjih in praktičnih prijemih, ki preprosto delujejo.

Dobrodošli tudi vsi tisti, ki vas omejuje prepričanje, da ne boste nikoli zmogli priti do cilja in ste se že vdali v usodo slabega počutja v svoji koži.

PROGRAM Z URNIKOM

PETEK

14:00 – 16:00

Prihod in namestitev v hotel ter meritve morfoloških parametrov

16:30 – 19:30

Telo in gibanje

Predavanje Telo in njegovi nivoji;
Delavnica 1 Funkcionalna diagnostika in ocena drže;
Delavnica 2 Tehnike za samopomoč

Pogledali bomo, kako so med seboj povezane različne plasti našega bivanja in delovanja, od fizičnega, prek emocionalnega in mentalnega do vedenjskega vidika.

V delavnici z nizom preprostih vaj, ki vključujejo elementarna in osnovna gibanja s funkcionalno diagnostiko ter oceno drže, bomo ugotovili trenutno mišično skeletno in telesno stanje ter vse pomanjkljivosti in zategnjenosti mišic.

Na podlagi ugotovitev in predikcije poškodb bomo oblikovali tehnike za samopomoč ter ustrezni vadbeni program, prilagojen vsakemu posamezniku, ki spodbuja izbrane mišice, da spet prevzamejo svojo funkcijo. Le tako je program varen in zares usmerjen v posameznikov cilj.

Tehnike za samopomoč so preproste ter izredno učinkovite. Pripomorejo k lajšanju bolečin v križu, kolenih ali drugih obremenjenih delih ter k izboljšanju cirkulacije celega telesa. Izvajamo jih s pomočjo pripomočkov, kot so valjčki in žogice.

Delavnico bosta vodila Martina Mihić in Mito Šinkovec.

19:30 – 20:30

Večerja

20:30 – 22:00

Resnična zgodba

Priložnost, da udeleženci med sabo izmenjajo izkušnje.

SOBOTA

7:00 – 8:00

Hoja - naše osnovno gibanje

Hoja predstavlja človeku najbolj osnovno gibanje in je nežno kardiovaskularna vadba za celotno telo. Pa je res tako samoumevna, kot se nam zdi na prvi pogled? Vsak napačno izveden gib lahko sčasoma sproži reakcijo napetosti v določenih delih telesa. Začnejo nas boleti kolena ali križ, zato je pomembno, da ozavestimo pravilno delovanje vsakega giba, ki ga naredimo.

Na vodenem pohodu in učenju pravilne hoje se bomo s preprosto napravo (pedometrom in monitorji srčnega utripa) naučili, kako lahko sami učinkovito nadzorujemo telesno aktivnost. Izvedeli bomo, koliko energije porabimo pri določeni aktivnosti. Jutranja hoja in vključene vaje pospešijo metabolizem, kar prispeva k hitrejšemu izgorevanju maščobne mase.

Delavnico bo vodil Mito Šinkovec.

8:00 – 9:30

Zajtrk

9:30 – 12:30

Globlji vzroki prekomerne teže

Predavanje Emocionalno hranjenje;
Delavnica Telesna drža kot emocionalna govorica

Kaj so vzroki emocionalnega hranjenja? Kakšna je razlika med fiziološko in emocionalno lakoto? Kako izstopiti iz cikla prenajedanja in poskrbeti za svoje notranje želje in potrebe? Predavanje bo vodila Tanja Maljavec.

V drugem delu bomo skozi izkušnjo in risanje zemljevida našega telesa spoznali, kako vidimo in čutimo svoje telo. Zemljevid bomo nadgrajevali tudi s spoznanji naslednjih delavnic.

Delavnico bosta vodili Martina Mihić in Tanja Maljevac.

13:00 – 14:00

Kosilo

15:30 – 19:00

Zdrav način prehranjevanja

Predavanje Mali kompromisi v prehranjevanju;
Kuharska delavnica Zdrav priboljšek

S pravilno prehrano lahko vzpostavimo hormonsko ravnovesje v našem telesu, spodbudimo delovanje hormonov, ki so potrebni za boljši izkoristek hrane in izgorevanje maščobe ter povečamo vsebnost leptina, t.i. ''zaviralca lakote'' v krvi.

Na delavnici bomo spoznali, kakšne so naše individualne potrebe po hrani in se naučili pripravljati preproste obroke za cel dan, ki so primerni za zdravo hujšanje in vzdrževanje teže. Ob tem bomo sestavili prehranski načrt, prilagojen potrebam vsakega posameznika.

Naučili se bomo tudi, koliko kalorij dnevno sploh potrebujemo, kako izboljšamo prebavo, kako očistimo telo strupov, kako povečamo imunsko odpornost in splošno počutje.

Predavanje in delavnico vodita Mito Šinkovec in Romana Bizilj.

19:00 – 20:30

Večerja

21:00 – 22:30

Gibanje skozi ples

Kako najti udobje v gibanju? Katere življenjske ritme nosi naše telo? V plesu brez forme bomo raziskovali gibanje strahu, jeze, žalosti, odpora, fleksibilnosti, osredotočenosti ter iskali mehkobo našega telesa in udobje v gibanju. Delavnico bosta vodili Tanja Maljevac in Martina Mihić.

NEDELJA

7:00 – 8:30

Zajtrk

8:30 – 10:00

Vzpostavljanje ponovnega stika s telesom

Delavnica Kako odložiti (težko) breme?

Poiskali bomo odgovor na vprašanje 'Kaj so pravzaprav kilogrami, ki jih nosimo?' Ozavestili bomo pomen rok in nog, trupa in medenice ter na simboličen način z različnimi izkustvenimi vajami bremena odložili, posledično pa tudi lažje zadihali in zakorakali novemu življenju naproti.

Delavnico bosta vodili Martina Mihić in Tanja Maljevac.

10:30 – 12:30

Načrt za spremembo

Pogledali bomo, kako se odtrgati od starih vzorcev ter zmanjšati stres in emocionalno napetost. Ko namreč nastopita tišina in mir (umirjenost) lahko zagledamo podobo novega življenja.

Delavnica 1: Kako stopiti na novo pot?
Delavnica 2: Sprostitvene vaje in vizualizacija želenega stanja
Povzeli bomo vse kar smo spoznali in opredelili majhne korake v novo življenje. Nato bomo pogledali, kako se odtrgati od starih vzorcev ter zmanjšati stres in emocionalno napetost.

Delavnico bo vodila Tanja Maljevac.

13:00 – 14:00

Kosilo in odhod

Izvajalci delavnic

Martina MihićMartina Mihić, dipl. fizioterapevtka, specializantka psihodinamske psihoterapije

Je izkušena manualna terapevtka z zasebno prakso, ki jo odlikujejo široka strokovna znanja in edinstvena zmožnost kombiniranja različnih terapij, ki so tako popolnoma prilagojene posamezniku in njegovim težavam. Še globlji vpogled v dinamiko in odnos do telesa je dobila s študijem psihodinamske psihoterapije. www.sentoria.si

Romana BiziljRomana Bizilj, svetovalka za prehrano in zdrav življenjski stil

Je certificirani MTA coach in nutricionistka, ki je šolanje zaključila na temo prehranski coaching in coaching za zdrav življenjski slog. Posameznika zna voditi postopoma do bolj zdravega življenja in boljšega počutja (zdrava prehrana, telesna vadba, opuščanje slabih navad, uravnavanje stresa, načrt za zmanjševanje stresa, ravnotežje med delom in družino, družinski odnosi). www.telodrom.com

Mito ŠinkovecMito Šinkovec, profesionalni osebni in kondicijski trener, MTA coach

Je avtor unikatnih vadbenih programov SOS in Tolerance Zero, ki celovito pristopijo k razvoju gibalnih potencialov in k usmeritvi v zdrav življenjski slog. Je profesionalni osebni in kondicijski trener, strokovnjak na področju telesne kulture, gibanja, rehabilitacije, prehrane in motivacije. www.mito.si

Tanja MaljevacTanja Maljevac, specializantka psihodinamske psihoterapije, coach

Je strastna raziskovalka življenja in načinov združevanja fizičnega, emocionalnega, miselnega in spiritualnega telesa v celoto, ki vodi k trajnejšem zadovoljstvu in sreči. V terapiji in seminarjih prepleta znanja mnogih psihoterapevtskih pristopov, tehnik sproščanja, meditacije in izraznega plesa. tanjamaljevac.si

PRIJAVE

Cena celotnega paketa je 220 €.

Cena paketa vključuje: 2 nočitvi v eko hotelu Bohinj Park ***** s polnim penzionom, uporabo bazena, obisk savne 1 x dnevno, vadbo v fitnesu in delavnice.

Prijave na tel: 08 200 41 40.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ