Dovolite vaši mački spati z vami v postelji? Poglejte, kakšne posledice ima lahko to za vas in vašega ljubljenčka!

Dovolite vaši mački spati z vami v postelji? Poglejte, kakšne posledice ima lahko to za vas in vašega ljubljenčka! (foto: Profimedia) Profimedia
11. 9. 2022

Spadate med tiste, ki med spanjem obožujejo toplino teh kosmatih princesk in princev ali zagovarjate nasprotno?

Zanimalo nas je, ali je priporočljivo in zdravo, če mačka spi v naši postelji. Odgovor smo našli na nadvse zabavni mačji strani thepurringtonpost.com.

Kot pravi strokovnjakinja za mačke dr. Lynn Bahr:

"Z vidika mačke je popolnoma naravno, da spi ob tistih, ki jih ima rada. Prvih nekaj tednov svojega življenja mladički namreč tičijo tesno skupaj, saj se na tak način grejejo in počutijo varne. Pri mnogih ta navada ostane tudi v odrasli dobi, ko se odločijo stisniti k svojemu lastniku za družbo in udobje, ki so ga izkusili kot mladiči."

Dobra novica: skupno spanje ima pozitiven učinek tako na človeka kot na njegovo mačko.

"Ne samo da je spanje ob mački dobro za ljudi, prav tako je še posebej dobro za zdravje in dobro počutje mačke," pravi dr. Bahr.

Slaba novica pa ... No, spanje ob mački je za vas lahko samo dobro, saj je pomirjujoče, pomaga odpravljati stres in krepi povezanost med lastnikom in mačko.

Tako da, dragi ljubitelji kosmatih lepotic in lepotcev, kar dovolite mački, da se ponoči povzpne na vašo posteljo in stisne k vam!

Preverite še:
ZATO bi si morali deliti posteljo s hišnim ljubljenčkom!

Tudi zanimivo branje! Imate modro avro? Najpogostejša je pri teh 2 znamenjih in imajo jo le posebni ljudje!