Česa vam na zadnji dan v letu ni treba početi? (a se od vas pričakuje)

Česa vam na zadnji dan v letu ni treba početi? (a se od vas pričakuje) (foto: Profimedia) Profimedia
31. 12. 2021

Kakšne načrte imate za zadnji dan v letu? Naj vas malce razbremenimo. 

Na zadnji dan v letu se od vas marsikaj pričakuje: da boste skuhali dobro večerjo, imeli dom kot iz škatlice, se lepo oblekli in cel večer smehljali, si zastavili veliko zaobljub in nasploh pripravili popolno zabavo. 

Imamo dobro novico: vsega tega vam ni treba početi. Poglejmo, česa ne potrebujete (razen, če to želite, seveda!): 

Zastaviti si novih zaobljub

... ali zaobljub nasploh, tudi če nimate tistih od lanskega leta, ki bodo ostale z vami v prihodnjem letu. 

Če trenutno ne veste, v čem bi se radi izboljšali, ni nobene potrebe, da si to na silo izmislite, ker imajo ostali kopico zaobljub. In ne, ne rabite njihovih predlogov. Zaobljubo si lahko zadaste kadarkoli v letu, ko začutite priložnost za rast in izboljšanje. 

Spominjati se preteklega leta ...

... in vaše spomine deliti na družbenih omrežjih.

Če ste pogledali pregled leta od koga drugega, ste mu morda zavidali potovanja, doživetja, uspešno sklenjen posel in še mnogo drugega. Dobili ste občutek, da vaše življenje ni niti približno tako razburljivo. Tu je skrivnost: niti njihovo življenje ni popolno. To je le skupek najboljših trenutkov. Poleg tega, ali so res najboljši? Verjetno ste se najlepše imeli, ko ste ugasnili telefon in se prepustili trenutku. Zavrtite si v mislih raje te spomine. Ali pa tega ne storite, če je bilo leto za vas stresno in bi se raje ozrli naprej. 

Obleči tiste tesne obleke

Ne rabite je niti kupiti, če ste prepričani, da jo boste oblekli le enkrat, morda dvakrat in ste v dilemi zaradi cene. Verjetno ni udobna in vas bodo na novoletni večer žulile bleščice na njej. 

Življenje je prekratko, da bi nosili neudobna oblačila. Zagotovo imate v omari kaj, v čemer se počutite čudovito in je hkrati tudi udobno. 

Narediti si tablo ciljev in vizij

Če to ni v vašem stilu, zakaj bi se silili to narediti? Morda vam je kdo povedal, kako mu je tabla ciljev pomagala čez leto in ga motivirala, s čimer ni nič narobe. Vendar bodite zvesti sebi in svojim tehnikam za dosego ciljev, če so se do sedaj izkazale za uspešne. Zakaj bi jih spreminjali?  

In še to: ne potrebujete novih ciljev, če jih imate trenutno dovolj in ste na dobri poti, da jih uresničite. 

Oditi na veliko zabavo

Če bi novo leto raje pričakali v družbi svojega partnerja ali nekaterih izbranih prijateljev, to tudi storite. Vljudno zavrnite povabila na zabave, na katerih se ne boste morali sprostiti in kjer ne bi radi pričakali novega leta. Naredite si prijeten večer v družbi najbližjih, saj si to zaslužite. Tudi če bi radi uživali v svoji družbi, s tem ni nič narobe. 

Kuhati že od jutra

Ne, ne potrebujete večerje s sedmimi hodi, če je seveda ne želite. Poenostavite vse skupaj in pripravite svojo najljubšo jed ali sladico in uživajte v njej. Poleg tega vam bo ostalo nekaj časa, da dan preživite sproščeno, saj ne boste v kuhinji že od jutra. Najboljši obrok je vedno v dobri družbi.