Ideje za vikend razvajanje

Ideje za vikend razvajanje (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
18. 2. 2011

Rekreacijo lahko brez pomislekov povežemo tudi s sprostitvijo, saj moramo po bolj ali manj napornih dejavnostih telesu povrniti moči. Za to uporabljamo različne načine, od najpogostejšega počitka v postelji do že malce bolj zapletenega pravilnega prehranjevanja in dodatkov k prehrani, poleg drugih metod pa priporočajo tudi masažo.

Celotedenska aktivnost vas čaka na tekaško-smučarskem raziskovanju manj znanih predelov Slovenije. Start teka ali bolje rečeno pohoda na smučeh po visokih planotah Slovenije bo 20. februarja na Bolfenku na Pohorju. Cilj je klasično preteči 333 kilometrov v sedmih dneh po Pohorju (40 km), Golteh (55 km), Veliki planini (30 km), Snežniku (56 km), Trnovskem gozdu (51 km), Jelovici (48 km) in Pokljuki (53 km). Poskrbljeno bo za vse: spanje, prevoze, prehrano in varnost. Informacije: www.ppslo.com.

Zdaj je na smučišču Javornik največ 30 centimetrov snega, torej ga tudi v bližnjem Trnovskem gozdu ni veliko več. Vseeno to pomeni, da bo nedeljski pohod na Veliki, Srednji in Mali Golak potekal v snežnih razmerah. Če se torej nameravate udeležiti vzpona na tri najvišje vrhove te visoke kraške planote, pridite na start ob 9. uri dopoldne na Predmejo. Med šesturno krožno potjo, ki zahteva nekaj kondicije, bo priložnost tudi za fotografiranje s panoramskim ozadjem Julijskih in Kamniških Alp, italijanskega gorovja, Vipavske doline, Krasa pa tudi modrega morja. Zabave, dobre volje, hrane in pijače seveda ne bo zmanjkalo. Informacije: www.drustvo-gora.si.

Na nordijsko rolkanje, ki mu nekateri rečejo tudi skajk (skike), ljubiteljske športnike vabijo v nedeljo v Podlipoglav (Sostro) na skrajni vzhod Ljubljane. Zbor bo pri tamkajšnji trgovini Pan-da, čaka pa vas sedemkilometrski vzpon (z višinsko razliko 220 metrov) na Pance. Za tiste s pomanjkanjem kondicije bodo pripravili izhod v sili – prevoz! Ker večina še nima primerne opreme, si jo boste lahko brezplačno izposodili. Seveda so obvezne pravočasne predprijave. Informacije: www.skike.si.

Nazaj k masaži! Gre za najbolj naraven način zdravljenja in ohranjanja zdravja, izboljšuje pa krvni obtok, sprošča mišice, spodbuja prebavo in s stimulacijo limfnega sistema pospešuje izločanje odpadnih snovi. Posledice so povrnitev moči mišicam, boljša gibljivost sklepov, manjši stres. Privoščite si jo vsaj enkrat na mesec.