Kaj bi morala vsaka ženska narediti, preden dopolni 30 let?

Kaj bi morala vsaka ženska narediti, preden dopolni 30 let? (foto: Profimedia) Profimedia
27. 8. 2021

Kaj iz seznama ste že naredili? 

Preden dopolnite 30 let, bi morali preizkusiti in se naučiti nekaj stvari, da boste kasneje na mladost gledali z nasmehom in brez obžalovanj. Koliko stvari lahko odkljukate?

Naučite se novega jezika

Nikoli ni prepozno za učenje novega jezika, a začeti v svojih dvajsetih, vam lahko zelo pomaga. Verjetno imate takrat več prostega časa kot kadarkoli kasneje, pomagalo vam bo pri iskanju službe, olajšalo potovanja ... Poleg tega naj bi ljudje, ki govorijo več jezikov, sprejemali boljše odločitve. 

Nehajte kritizirati svoje telo

V mladosti je videz precej pomemben, zato se obremenjujemo z majhnimi in velikimi pomanjkljivostmi, zaradi katerih zamudimo marsikatero odlično priložnost: ne odidemo s prijatelji na plažo, izogibamo se svoje simpatije, kupujemo oblačila, ki nam niso všeč ... Kdaj pa bo čas za sprostitev in uživanje?

Varčevanje

Zelo hvaležni si boste, če se že zgodaj pozanimate o možnostih varčevanja in začnete kopičiti prihranke. Nič hudega, če ne morete prihraniti velikih vsot, do 30. rojstnega dneva se bo kljub temu nabralo nekaj denarja, ki vam bo prišel še kako prav. 

Poslušajte svoj glas

Pogosto nam je žal, da nismo prisluhnili notranjemu glasu in smo ravnali ravno nasprotno. Ne dovolite, da se vam to dogaja pogosto. Ko čutite, da morate nekaj storiti, ker je tako prav in najbolje za vas, to naredite. 

Izvedite več o intimnem zdravju

V dvajsetih letih nimate več izgovora, da zanemarjate zdravje intimnih predelov. V šoli vas o tem verjetno ne bodo podučili, zato boste morali sami malo raziskovati in začeti redno hoditi na preglede h ginekologu. Naučite se pravilne nege in preverite, katere bolezni vas lahko ogrožajo. 

Nekaj časa v tujini

Če imate možnost, preživite v tujini nekaj mesecev, da spoznate navade, kulturo in jezik. Tudi če imate možnost le za krajša potovanja, jo izkoristite in se odpravite po svetu. Takšnih izkušenj ne boste dobili v nobeni šoli, zagotovljeni so tudi čudoviti spomini, fotografije in prijatelji iz celega sveta. 

Bodite prostovoljec

Občutek, ko naredite nekaj dobrega za sočloveka, je neprecenljiv. Poleg tega vam da veliko izkušenj in zaradi prostovoljstva ste lahko hvaležni za vse, kar imate. Izberite eno od organizacij in se preizkusite. Čisto vsak bi moral imeti vsaj eno izkušnjo s prostovoljstvom. 

Imejte starejšega zaupnika

Kakorkoli vam to para živce, ima vaša mama skoraj vedno prav. Bila je mlada in pozna situacije, ali pa je bila v točno takšnih kot vi. Zato imejte stik z vsaj eno starejšo osebo, ki vam bo odprla nov pogled na svet. Ko boste v dilemi, vprašajte za nasvet. Ne bo vam žal. 

Vir: Bustle