10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kaj pomeni, če se ponoči vedno zbujate ob enaki uri?

Kaj pomeni, če se ponoči vedno zbujate ob enaki uri? (foto: Profimedia) Profimedia
12. 7. 2017

Če se ponoči pogosto zbujajte ob enakih urah in za to krivite popoldanske skodelice kave ter dremež, ki vas je premagal čez dan, berite naprej. Ker to mogoče nista edina razloga za vaše zbujanje.

Razlag, kaj vas ponoči drži pokonci, je lahko veliko. V vsakem primeru je priporočljivo, da svoje skrbi »pustite pred posteljo« in se uležete s prijetnimi mislimi. To vedno ni mogoče, razlog pa se morda skriva v čustvih in podzavesti.

Kaj pomeni, če se pogosto zbujate ob enaki uri?

Med 21.00 in 23.00

Če se odpravite spat med deveto in enajsto, vendar ne morete zapreti oči kljub temu, da se počutite izčrpano, ste verjetno pretirano zaskrbljeni in v stresu. Napetost in strah vam dajeta občutek, da niste varni. Če želite izboljšati spanje, pred odhodom v posteljo zapišite vse opravke, ki jih boste postorili naslednji dan in se spomnite na priljubljeno misel, ki vas navda z upanjem ter pozitivno energijo. Ko boste vedeli, kaj in kdaj boste nekaj storili, boste odšli spat z mirnejšimi mislimi.

Med 23.00 in 1.00

Če se zbujate okrog polnoči, ste mogoče čustveno razočarani. Morda se obsojate preveč ostro, ste kritični do sebe bolj, kot bi morali biti in se nenehno opominjate, kdaj vam je spodletelo. Za mirnejši spanec si morate odpustiti napake (saj ste samo človek) in se sprejeti takšne, kot ste. To je dolg proces, ki ga morate opraviti, če se želite ponoči dobro naspati.

Med 1.00 in 3.00

Če večkrat štejete ovce med tema dvema urama in se sprašujete, zakaj ste pokonci vedno ob tem času, se je mogoče v vas naselila jeza, napetost, tesnoba ali krivda. Razmislite, kaj vas v življenju najbolj jezi in ali je zares vredno, da izgubljate energijo zaradi tega.

Med 3.00 in 5.00

Za premetavanje po postelji je krivo to, da se ne morete sprostiti in vključiti v družbo ali določeno skupino. Najti morate način, da se boste prilagodili okolici in bolj zaupali drugim, da bodo dobro opravili svoje delo.

Med 5.00 in 7.00

Če se zbudite proti jutru in se jezite, ker bi lahko spali še kakšno uro ali dve, verjetno nosite večje čustveno breme. Z umirjenim dihanjem se skušajte sprostiti. Čez dan pa najdite možne rešitve problema in razmislite, kako bi se ga čimprej lotili. Pomagalo bo že, da na list papirja zapišete vse izide, saj boste pred spanjem vedeli, da težava ne bo trajala večno.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri