Kako lahko v 5 minutah poenostavite svoje življenje

Kako lahko v 5 minutah poenostavite svoje življenje (foto: pexels) pexels
7. 2. 2020

10 idej, kako v petih minutah poenostavite svoje življenje...

Danes vsi hitimo in nimamo veliko časa ter energije. Pogosto nam je težko začeti nekaj novega. Več let lahko traja, da se v svojem domu znebimo vse krame ali da odplačamo svoje dolgove. Preselitev v drugo stanovanje ali sprememba službe se zdita neizvedljivi. Zdi se nam, da je preprosto nemogoče poenostaviti svoje življenje.

Morda to za vas drži ali tudi ne, toda v vsakem primeru ne dovolite, da vas kar koli omejuje pri tem, da svojega življenja ne bi začeli poenostavljati že danes. Ko boste iz svojega življenja odstranili stvari, osebe in dogodke, ki vam jemljejo energijo in čas, vam bo namreč ostalo več časa za tisto, kar radi počnete in ob čemer uživate.

Izberite enega od spodnjih predlogov in opisano nalogo izvajajte pet minut. Jutri poskusite še eno stvar iz seznama. Sicer lahko vse opravite v enem dnevu, vendar je bolje, če vsak dan naredite nekaj malega. Če boste vsak dan narediti en majhen korak proti bolj preprostemu življenju, se boste počutili proaktivne … Majhne stvari pa vodijo do velikih.

Bolj je namreč pomembno, da ste pri poenostavljanju svojega življenja dosledni, kot da vse naredite naenkrat, ker se boste tako vsak dan počutili bolje in dobili dodaten zagon za naprej.

1. Odpovejte sestanek, ki ni nujen, ali prečrtajte eno stvar iz svojega seznama stvari, ki naj bi jih morali narediti ta teden.

2. Izpraznite predal, kjer hranite nepomembne stvari, in vrečko s stvarmi skrijte. Če se čez mesec dni ne boste mogli spomniti, kaj je v njej, jo vrzite stran.

3.  Naročite se na preventivni pregled pri zobozdravniku, osebnem zdravniku ali specialistu po svoji izbiri. Življenje je veliko bolj enostavno, če smo zdravi.

4.  Iz svojega telefona izbrišite vse igrice, aplikacije ali stike, ki jih ne uporabljate.

5. Odjavite se od prejemanja e-novic, ki jih nikoli ne berete.

6.  Iz omare vzemite vsa oblačila, ki jih v zadnjem letu niste niti enkrat oblekli, in jih podarite dobrodelni organizaciji.

7.  Vzemite si pet minut za meditacijo ali nežno pretegovanje.

8. Preko spleta naročite ali v knjižnici rezervirajte knjigo, ki jo že dolgo želite prebrati, ki vam jo je nekdo priporočal ali ki vam pade v oči med brskanjem.

9. Napišite seznam stvari, ki bi jih radi počeli, če bi bili cel dan prosti. (Ko boste imeli naslednji tak dan, sledite temu seznamu.)

10. Pripravite si skodelico čaja in opazujte svet skozi okno. Poskusite enega izmed čajev za pomirjanje. 

Povzeto po Be more with less, Kaja Regula

Poglejte si še: 25 budističnih modrosti za mir v vaši duši

ali 5 občutkov, ko smo v odnosu, ki na nas slabo vpliva

Značke: živeti bolje

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri