Kako negativno energijo preusmerite v pozitivna dejanja

Kako negativno energijo preusmerite v pozitivna dejanja (foto: profimedia) profimedia
7. 6. 2018

Če opažate jasne znake, ki vam govorijo, da skozi življenje nosite veliko negativne energije, kot protiutež postavite dobra dejanja, s katerimi se znebite nepotrebnega stresa.

Ko ste dan za dnem nesrečni in razdraženi, je očitno, da imate v svojem življenju presežek negativne energije. Znebite se je s pozitivnimi dejanji. To so znaki, da morate začeti ukrepati:

  • Neprestano ste napeti, pa ne veste zakaj, oziroma ne morete določiti pravega razloga. Občutek pa še kar raste v vas in težko najdete kakšen trenutek mirnosti.

Kako ukrepati? Znebite se mišljenja, da gre v vašem življenju vedno vse narobe in prenehajte govoriti o tem, kako grozno se počutite. Mišljenje pomembno vpliva na počutje, zato se bo neprestano pritoževanje odražalo v napetosti. Bodite pozorni na tisto, kar vam gre dobro od rok, pa naj bo še tako majhna stvar. Navadite se opažati, kar je lepega in na svet gledati bolj pozitivno.

  • Nenehno ste utrujeni in nimate energije niti za aktivnosti, ki so vas včasih veselile. Najraje bi se zavlekli v posteljo in tam ostali do nadaljnega.

Kako ukrepati? Ponovno začnite izražati hvaležnost za vse, kar imate: čudovito družino, prijatelje, partnerja, službo, ki vam je všeč, bogate izkušnje … Vsakokrat, ko bi raje kot v družbi prijateljev večer preživeli sami doma, pomislite, kaj vse so že storili za vas. Kolikokrat ste jih potrebovali, pa so vam bili na voljo? Tudi njim dolgujete nekaj svojega časa in pozornosti.

  • Imate veliko slabih ali napetih odnosov, med drugim tudi z ljudmi, ki vam pomenijo veliko. Ne najdete skupne besede in zdi se vam, da stik z njimi prinaša več stresa kot srečnih trenutkov.

Kako ukrepati? Čeprav si je težko priznati, ste tudi sami delno odgovorni za slabe odnose. Prenehajte s kritiziranjem in opozarjanjem na napake, ki jih počnejo ljudje okoli vas, tudi če bi si kdaj to zaslužili. Vsaj dva tedna se trudite, da izrečete zgolj lepe besede in komplimente ter v vsaki osebi iščite pozitivne lastnosti. Presenečeni boste, kako zelo se bodo odnosi izboljšali.

  • Občutek imate, da se vse,  kar gradite, kmalu za tem zruši in da svet okrog vas razpada. To potrjujejo tudi nekatere osebe v vaši bližini.

Kako ukrepati? Za začetek se osredotočite na ljudi, ki spodbujajo in se strinjajo z vsemi negativnimi stvarmi v vašem življenju. Ne skušajo vas pomiriti, ampak opozorijo še na nekaj dodatnih stvari, ki bi lahko šle narobe. Takšnih posameznikov v svoji bližini ne potrebujete. Nato začnite pri sebi. Odkrijte, česa se pravzaprav bojite in se pričnite soočati s svojimi strahovi. Ugotovili boste, da v resnici vse ni tako strašno, kot se zdi na prvi pogled.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri