Kateri predmeti so največkrat ukradeni iz hotelske sobe? (kaj se sme in česa ne bi smeli vzeti ter kakšna je kazen?)

Kateri predmeti so največkrat ukradeni iz hotelske sobe? (kaj se sme in česa ne bi smeli vzeti ter kakšna je kazen?) (foto: profimedia) profimedia
25. 10. 2022

Preden v kovček zložite vse, kar ste dobili v hotelski sobi, preverite, kaj lahko in česa ne bi smeli vzeti s seboj. 

Kdo bi se branil počitnic v čudoviti hotelski sobi? Tudi osebje želi pričarati kar se da udobno in dobro izkušnjo, zato vas založijo z vsem, kar potrebujete in vam bo dalo občutek domačnosti. Ponudijo od brezplačnih šamponov in mil za roke, do polnega mini bara, sladkih presenečenj ...

Slej ko prej vas zamika, da kaj iz svoje hotelske sobe vzamete s seboj, ker vam je pač všeč. Če to ni brezplačni šampon, potem ste lahko v velikih težavah.

Poglejte, česa ne bi smeli vzeti iz hotelskih sob in kaj je dovoljeno: 

V kovček lahko zložite vse, kar je brezplačno. Običajno je to šampon, milo za roke, losijon za telo, instant kava, sladkor v vrečkah in podobno. Copate bodo po vašem odhodu tako ali tako zavrgli, zato jih lahko vzamete s seboj, prav tako razna promocijska pisala in beležke s hotelskim logotipom. 

Česa ne smete vzeti?

Morda ne boste verjeli, a gostje radi vzamejo s seboj tudi brisače, kopalne plašče, sušilce las, pepelnike in najbolj predrzni elektronske naprave, npr. radio. 

Vsi ti predmeti so v lasti hotela, zato jih morate pustiti tam. Brisače, kopalni plašči in podobne stvari se po vašem odhodu operejo in pripravijo za naslednje goste. V redkih primerih hoteli kopalne plašče poklonijo gostom, če jih želijo vzeti. 

Če ste v dilemi, ali nekaj lahko vzamete ali ne, pokličite na recepcijo in preprosto vprašajte. 

Tu so še drugi predmeti, ki jih gostje radi ukradejo s hotela: 

Gostje radi vzamejo skodelice in drugo posodo, ki pride z obroki, ki jih naročite v sobo. Pogosto izginejo tudi prevleke in kopalni plašči, skupaj s kavnimi aparati. Tako je, nekateri gostje si hotelske kave želijo doma, zato aparat vzamejo s seboj. 

Kaj se vam lahko zgodi, če vas zalotijo pri kraji?

Če ste iz sobe vzeli kaj, česar ne bi smeli, lahko hotel dodatno bremeni vašo kartico. Ponekod boste na obešalniku plašča celo videli ceno, kar pomeni, da boste toliko plačali, če plašč vzamete. Veliko hotelov že ponuja možnost nakupa določenih stvari, ki so gostom všeč, zato preverite njihovo trgovino. V nekaterih državah je nekaj časa gostom celo grozila zaporna kazen že za majhne tatvine, kot so brisače.