Slastna juha, ki bi si jo morali privoščiti glede na vaše horoskopsko znamenje

Slastna juha, ki bi si jo morali privoščiti glede na vaše horoskopsko znamenje (foto: Profimedia) Profimedia
24. 10. 2022

Hladni dnevi kar kličejo po aromatičnih domačih juhah, ki pogrejejo telo in dušo. Od klasične piščančje z rezanci do krepke bučne in slasnih kremastih – na voljo je neskončno slastnih receptov. Po mnenju astrologinje obstaja tudi tista ena, ki je popolna za vaše horoskopsko znamenje. Ima prav?  

Tako piše Lauren Ash, astrologinja in avtorica:

OVEN

Kislo pekoča juha

Pravo ognjeno znamenje zodiaka. Ste strastni, odločni in ne bojite se izstopati. Vaša neomajna odločnost in vztrajnost sta vaš zaščitni znak. 

Kislo pekoča juha vsebuje vse vaše značilne začimbe in okuse. Juha, bogata z beljakovinami po vaši izbiri in z veliko zelenjave, vas bo nasitila, a vam dala tudi energijo za ves dan. 

BIK 

Bučna juha

Biki so zanesljivi posamezniki, ki bodo vedno izbrali kvaliteto pred kvantiteto. Za vas velja manj je več – vsaj dokler gre za točno tisto, kar si želite, saj ste znani po tem, da obožujete razkošje. 

Juha, ki vzame nekoliko več časa za pripravo, vas tako ne prestraši. Pravzaprav boste naredili vse, da bo jed popolna. 

Juha iz pečene buče je jesenska klasika, ki jo pripravite iz nekaj skromnih sestavin, a zagotavlja fantastičen okus. Zraven ne pozabite postreči domačega kruha s česnom. 

RECEPT: Bučna juha

DVOJČKA

Juha z jajčnim cvetom

Čeprav drži, da imate radi zabavo, vaša osebnost skriva veliko več kot to. Ste zelo inteligentni in nove informacije vpijate kot goba. Ker so vaši dnevi vedno pestri in natrpani – hobiji, prijatelji, služba, družina in še kaj – vam ne ostane veliko časa za pripravo zapletenih obrokov. 

Juha z jajčnim cvetom je pripravljena v nekaj minutah in zares okusna. Lahko jo pripravite tudi vnaprej. Prihaja iz kitajske kuhinje, gre sicer za piščančjo juho s stepenim jajcem. Običajno se ji doda še različne začimbe, drobno nasekljano mlado čebulo in tofu.

RAK 

Piščančja juha z rezanci

Rak velja za enega najbolj sentimentalnih med znamenji. Sebe radi postavite na drugo mesto in ljudje, ki so vam blizu, vedo, da se lahko vedno zanesejo na vas. Kot oseba, ki ima dober stik z lastnimi čustvi, ustvarjate prijetno okolje za svoje ljubljene. Toda ne pozabite, pomembno je, da poskrbite tudi zase. 

Naslednjič, ko boste brez energije ali potrti, si vzemite čas zase. Privoščite si toplo piščančjo juho z rezanci, prižgite najljubšo serijo in se sprostite. 

IDEJA: Juha s piščančjim mesom in riževimi rezanci

LEV 

Kremna jastogova juha 

Levi so samozavestni in karizmatični. V službi, v družbi prijateljev ali med novimi ljudmi, vedno se znajdete v središču pozornosti. Ljudi preprosto privlačite – s svojim smislom za humor in s svojo toplo osebnostjo.

Zato ste se navadili uživati v bogastvu življenja in kremna jastogova juha je prav takšna – bogata in okusna. Popolna za razvajanje v hladnih dneh. 

DEVICA 

Kremna juha s tortelini

Device so praktične in neposredne. Točno veste, kaj želite, ne marate zapletanja, raje se posvetite stvarem, ki so zares pomembne, vključno z rednimi obroki in gibanjem. 

Ste ljubiteljice vsega naravnega in zdravega, ravno zato mora vaša izbrana juha vsebovati veliko zelenjave. Seveda pa se kljub temu ne boste omejevale. 

Kremna juha s tortelini je tako vaša popolno kombinacija: veliko zelenjave, testenine in kanček smetane. 

RECEPT: Zelenjavna kremna juha s tortelini

TEHTNICA 

Italijanska poročna juha

Vedno očarljive, taktne in sproščene – v skoraj vseh družbenih situacijah preprosto zacvetite. Veste, da so partnerstva, ki jih zgradite, in prijateljstva, ki jih sklenete, prav tako pomembna za uspeh v življenju kot veščine. 

Zato se zdi italijanska poročna juha popolna za to znamenje ljubezni. Prepletanje okusov in harmonije, polna svežih sestavin.

PREVERITE: Zelenjavna juha z mesnimi cmočki

ŠKORPIJON

Mineštra

Radi dajete vtis, da ste samozavestni, a ste občutljivejši, kot se zdi na prvi pogled. Zahtevni in zvesti, ne poznate ležernosti. 

Ste strastno znamenje, ki v sebi skriva marsikaj, zato bo tudi vaša izbrana juha prav takšna – z veliko »plastmi«, ki jih morate odkriti. 

Mineštra je popolna za vas, saj lahko ustvarite svojo edinstveno mešanico, z toliko začimbami, kot vam srce poželi, in z najljubšo zelenjavo in beljakovinami. 

STRELEC

Začinjena bučna juha

Družabni strelci se ne jemljejo preveč resno. Kot osebo, ki si vedno želi rasti in nekaj izboljšati, vas seveda privlačijo novi ljudje in nove izkušnje – in sem sodi tudi eksperimentiranje v kuhinji. 

Ne glede na to, ali gre za nov recept, ki ste ga našli v spletu, ali želite poustvariti najljubše jedi s svojih potovanj, ne bojite se neuspeha – in prav zato vam pravzaprav pogosto uspe. 

Ko boste naslednjič razmišljali, kaj novega pripraviti, poskusite začinjeno bučno juho. Enostavna je za pripravo in še enostavnejša za prilagajanje svojemu okusu. 

KOZOROG

Francoska čebulna juha

Medtem ko se drugi zanašajo na kontakte in šarm, ambiciozni kozorogi vedo, da ni boljšega od staromodnega trdega dela. Ste neverjetno disciplinirani, zato imate raje tradicionalen pristop.

Francoska čebulna juha vam je pisana na kožo. Pravzaprav boste ugotovili, da imate veliko skupnega. Morda ne izstopa tako kot nekatere jedi, a se nanjo vedno lahko zanesete.

RECEPT: Francoska čebulna juha

VODNAR

Gaspačo

Kot nekdo, ki razmišlja o prihodnosti in je odprtega duha – pravzaprav ni stvari, ki je ne bi preizkusili vsaj enkrat. Upornik zodiaka vedno gleda na stvari z nove perspektive. 

Zakaj torej ne bi poskusili gazpača, pa čeprav gre za hladno juho. Ko glavno jed jo radi postrežejo v Španiji in na Portugalskem in ni nič manj okusna kot katerikoli druga, s svežo zelenjavo bogata juha. Obogatite jo s sveže nasekljanimi zelišči.

RIBI

Kremna kokosova juha iz leče

Sanjave ribe s šarmom, ki lahko nekatere povsem omami, druge pa zmede. A to vas ne skrbi, saj ne dovolite, da bi vam mnenja drugih preprečila, da bi pustili svoj edinstveni pečat. 

Bogata in okusna juha iz leče, s kokosovim mlekom je kot ustvarjena za ribo. Leča bo poskrbela, da boste siti, medtem ko kokos in začimbe poskrbijo za za poseben pridih. Tropski užitek vas bo prijetno pogrel in spomnil na poletne dni.

PREVERITE ŠE: Kaj morate, glede na astrološki znak, v življenju opustiti?