Načrtujete dopust v Grčiji? Pazite, da se vam ne zgodi TO

Načrtujete dopust v Grčiji? Pazite, da se vam ne zgodi TO (foto: Profimedia) Profimedia
28. 6. 2022

Po spletu je zaokrožila novica o prevarah, ki se dogajajo na enem od grških otokov...

Splet je letos šokirala novica o prevarah, ki se dogajajo na sanjskem otoku Mikonos. Tam namreč srečamo restavracijo, ki turiste na zvit način privabi ter prepriča v naročilo, na koncu pa vas preseneti vrtoglav račun.

Izkušnja para iz Amerike

Ameriški par, ki je obiskal otok Mikonos, je naletel na neprijetno presenečenje. Partnerja sta se sprehajala po plaži, ko sta se odpravila mimo ene od restavracij, ju je tamkajšnji zaposleni nagovoril, naj vstopita. Sprva sta oklevala, a zaposleni je vztrajal toliko časa, dokler nista popustila in vstopila v restavracijo.

Postregel ju je natakar, ki ju je vprašal, kaj bi si želela popiti. Partnerja sta povprašala po ceniku, dobila pa sta odgovor, naj ne skrbita, da so cene razumne. Ponovno nejevoljna sta se odločila naročiti dva koktejla. Takoj zatem ju je presenetil že nov natakar, ki ju je začel prepričevati v to, naj naročita tudi hrano. Še vedno ni bilo omenjenih cen, ko sta povprašala po ceniku, pa je natakar ponovno odvrnil, da je vse zelo poceni in vztrajal, naj naročita. Ker jima je bilo neprijetno, sta naročila porcijo rakovih klešč. 

Ko sta se američana želela odpraviti, je sledil hladen tuš: za 2 pijači in porcijo rakovih klešč sta dobila račun v znesku 598 €!

Nad zneskom sta se seveda želela pritožiti, zaposleni pa so jima pričeli groziti. "Poklicali bomo policijo. Zadržali vaju bodo tukaj in ne bosta se mogla vrniti v domovino," so jima govorili. Prestrašen par je tako znesek poravnal, svojo izkušnjo pa je delil na spletu.

Kmalu zatem se je oglasilo veliko turistov s podobnimi izkušnjami.

Izkazalo se je, da par ni osamljen primer. Veliko ljudi je poročalo o podobni izkušnji v isti restavraciji in novica se je hitro razširila po spletu. Grške oblasti so restavracijo obiskale in ugotovile, da ne krši nobenih zakonov, turisti pa namigujejo, da je zagotovo šlo za pomoto.

Da bi se prevari izognili, je rešitev preprosta.

Kot kaže, restavracija še naprej deluje nemoteno, zato je pomembno, da se zaščitimo sami. Ne vstopajte v restavracije ali bare, kjer vam ne dajo točnih cen vnaprej. Pred naročilom vedno zahtevajte cenik. Nekateri turisti pravijo celo, da natakarja posnemite medtem, ko vam govori o cenah.

Zaščitite se lahko tudi tako, da pred obiskom restavracije preverite mnenja na spletu. Danes poznamo že različne platforme, na katerih obiskovalci poročajo o svojih izkušnjah. Preglejte in se prepričajte, da v restavraciji ne boste naleteli na prevaro.

Potujte premišljeno, vnaprej se pripravite in bodite pozorni na vse opozorilne znake, ki kažejo na prevaro.

Vir: liveandletsfly.com