Ste že slišali za napitek, ki deluje kot botoks? Pomlajuje kožo, odpravlja gube in topi maščobe (potrebujete le 3 sestavine)

28. 5. 2024
Deli
Odgovor na sijočo in mladosnto kožo se skriva tudi v prehrani in vitaminih. (foto: Profimedia)
Profimedia

V današnji družbi je veliko več poudarka na zunanjem videzu in težnji po tako imenovani večni mladosti, kot morda kadarkoli prej v zgodovini. 

Nekateri ljudje v želji po mladostnem videzu uporabljajo različne kozmetične pripomočke in kreme, ob tem pa tudi uporaba botoksa ni več tako redka.  

Pri tem ne gre zanemariti narave, ki ponuja obilo naravnih rešitev za sijočo in zdravo kožo. Bistvenega pomena za mladosten izgled pa sta tudi življenjski slog, v katerem stres ne igra poglavitne vloge ter prehrana, ki krepi tako telo, kot tudi duha.   

Ne spreglejte:

Odgovor na sijočo in mladostno kožo se skriva v vitaminih

Po spletu se je razširil posnetek, ki razkriva napitek, ki deluje kot botoks. Predvsem so nad njim navdušene številne pripadnice nežnejšega spola, ki so po rednem uživanju potrdile, da je njihova koža lepša, hkrati pa so izgubile tudi odvečne kilograme.  

Kako je mogoče, da napitek deluje pomlajevalno, se morda sprašujete. Odgovor se skriva v sestavinah, ki so bogate z vitaminom C in imajo moč sprožiti nastanek kolagena, ki je splošno znan po svojem vplivu na lepo kožo, lase in nohte.

Prav tako je znanstveno dokazano, da vitamin C poveča sintezo protina kolagena, ki deluje pri obnovi poškodovane kože. Napitek, za katerega v nadaljevanju predstavljamo tudi recept, pa na račun vitamina C iz pomaranč in ingverja, ter vitamina B iz korenja, zagotavlja učinkovito formulo, ki ima odličen vpliv na pomladitev kože.      

Kako pripraviti napitek, ki slovi pod imenom botoks v kozarcu?  

Potrebujete zgolj tri sestavine in vodo. Torej:  

  • 2 olupljeni pomaranči  
  • 4 do 6 korenčkov  
  • 3 cm narezanega ingverja  
  • 1/3 skodelice vode  

Namig: sestavinam lahko po svojih želji dodate nekoliko več vode in si prilagodite mešanico po svoji meri. 

Postopek priprave:  

Vse sestavine najprej olupite in dajte v sokovnik ali multipraktik. Dodajte vodo in zmešajte. Mešanico zaužijte enkrat dnevno, najbolj priporočljivo je to storiti pred spanjem, saj veste, noč ima svojo moč, sestavine pa bodo pri tem pokazale svoje čarobne učinkovine.

V primeru, da je kombinacija sestavin premočna, napitek pijte trikrat na teden, ter nato stopnjujte. V mesecu dni si lahko obetate vidnih sprememb na koži po obrazu in telesu. Preizkusiti vsekakor ni odveč, kajne?

Vir: krstarica.com

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič