Bi za mladostno, napeto kožo uporabili svežo polžjo slino? Novinarka je to dejansko preizkusila!

Bi za mladostno, napeto kožo uporabili svežo polžjo slino? Novinarka je to dejansko preizkusila! (foto: Profimedia) Profimedia
17. 5. 2022

Ali je učinkovito? Vredno? Mnenje preverite v nadaljevanju. 

V Evropi lahko polžjo slino najdemo v več kozmetičnih izdelkih, ti naj bi poskrbeli za še posebej mehko in napeto kožo.

Kaj pa bi se zgodilo, če bi si na obraz nanesli kar svežo polžjo slino?

Nega obraza s polži ni pravzaprav nič novega. Že pred leti so jo izvajali – in sicer tako, da so velike polže položili na kožo in pustili, da lezejo. Pri tem so polži seveda puščali sled sline, ki naj bi imela negovalne učinkovine. Tudi današnja lepotna industrija trdi, da ima slina vlažilne lastnosti in da pospešuje nastajanje kolagena.

No, medtem ko mi iščemo odgovore znanosti, pa so nekateri uporabniki TikToka uporabili kar svežo polžjo slino. Tudi lifestyle novinarka pri the Guardian Anita Bhagwandas se je odločila ta lepotni trend – kljub strahu pred vsem, kar leze – preizkusiti na lastni koži. In se je tako podala na lov za polži kar na domač vrt.  

Kako je potekalo: z vatirano palčko je pobrala kolikor je bilo mogoče sveže polžje sline. Sprva je ni bilo veliko, a si jo je vseeno vtrla na predel lica in se odpravila spat. 

Naslednje jutro ni bilo opazne razlike. 

Vendar je na terasi opazila še enega velikega polža in nabrala dovolj sline, da je postopek ponovila.

Mnenje

Težko se ji kaj zagnusi, a to se ji je. 

Ali je učinkovito? 

»Kdo ve,« je zapisala. 

Je vredno?

»Ne.«

Prihranite si težave (in polžev mir) in raje še naprej uporabljate svoje najljubše kozmetične izdelke. Če pa res želite preizkusiti učinke polžje sline, nekateri izdelki to vključujejo, zato se namesto na vrt odpravite v bližnjo drogerijo.