Izbrišite gube!

20. 10. 2012

Gubice, prvi znaki staranja, so za nekatere šarmantni dokaz življenjskih izkušenj, za druge pa sovražnik lepote. Kateri tretmaji pa jih lahko zmanjšajo ali odstranijo?

Ko smo stari 20 let, se z gubicami še ne obremenjujemo, pri 35 letih pa že opazimo spremembe na obrazu. Gubice, prvi znaki staranja, so zagotovo sovražnik lepote številka 1. Kako in s kakim tempom se bomo starali, je zapisano v genih. Še tako nezaželenega naravnega procesa nikakor ne moremo zaustaviti.

Na nastajanje gubic poleg tega vplivajo tudi zunanji dejavniki, kot je na primer sonce, ki povzroča izgubo elastičnosti, saj kolagenska vlakna pod vplivom sonca zgubijo elastičnost in kože postane ohlapna. No, z ustrezno nego pa staranje lahko malce odložimo. Težko bomo spremenili to, kar smo podedovali od staršev, lahko pa s pravilno nego, dobrimi izdelki in tretmaji ter zdravim načinom življenja izbrišemo leta z obraza.

Mikrodermoabrazija

Vakuumski aplikator vsebuje najbolj fine aluminijeve kristale, ki odstranijo mrtve kožne celice. Koža se tako obnavlja in osvežuje. Postopek je popolnoma neboleč in sproščujoč. Piling učinek, ki ga s tretmajem dosežemo, je učinkovit za odstranjevanje gubic, aken, strij in brazgotin.

Koža že po prvem tretmaju postane bolj čista, zategnjena, pravi rezultat liftinga pa se pokaže po treh dneh. Da bi dosegli želen rezultat, morate narediti pet tretmajev, in sicer enega na teden. Potem je treba to vzdrževati tako, da ga ponavljamo enkrat na mesec, da je rezultat dolgotrajen. Dermoabrazija ni za ljudi z občutljivo kožo, ki je izpostavljena pokanju kapilar in ekcemom.

Akupunktura

Kitajska medicina trdi, da so gube posledica sprememb na pljučih, želodcu, debelem črevesu in vranici. To zdravijo tako, da z laserjem stimulirajo akupunkturne točke na telesu, ki so dogovorne za delovanje teh organov. Zaradi boljšega učinka uporabijo elektrostimulacijo. Na obraz dajo sondo, skozi katero teče tok, z njo pa učvrtijo mišično tkivo. Na koncu tretmaja s posebnim valjčkom zmasirajo kožo na obrazu in vratu.

Rezultat je viden že po prvem tretmaju, saj koža postane bolj napeta in sijoča. Rezultati so posebej dobri okoli oči, saj izginejo smejalne gubice in podočnjaki, razširjene pore se zmanjšajo. Idealno je, da v prvih dveh tednih ponovite postopek na tri dni. Uspeh tretmajev je odvisen od trenutnega stanja kože, splošnega zdravju in seveda let. Najboljši rezultati se pokažejo pri ženskah, starih od 40 do 45 let.

Botoks

Bakterija clostridium, poznana kot botoks, se že kar nekaj časa uporablja v estetskih ordinacijah. Zmeša se s fiziološko raztopino in vbrizga na določene dele tako, da paralizira mišice. Tretma z botoksom traja 10 minut in ne potrebuje nobenih popravkov. Najpogosteje se izvaja na čelu, okoli oči in nad zgornjo ustnico ter na vratu.

Osebe, ki si bodo privoščile avanturo z botoksom, morajo vedeti, da bodo morale tretma ponavljati povprečno vsake štiri mesece, če pa bodo pretiravale, rezultat ne bo dober, o čemer pričajo tudi številne bolj ali manj poznane osebe, katerih videz je nenaraven.

Kisik in vitamini

Tretma s kisikom in vitamini spodbuja nastanek kolagena, tonificira kožo in gladi površinske gubice, pa tudi spodbuja mikrocirkulacijo, zaradi česar izdelek bolje deluje. Zelo učinkoviti so tudi antioksidativni tretmaji z vitaminom C, sadnimi kislinami in vitaminom E, ki upočasnjuje nastanek gubic in gladi obstoječe.

Posebno dobro delujejo tretmaji z ampulami čistega kisika, saj močno prekrvavijo tkivo in revitalizirajo kožo. Izberite izdelek proti gubicam, na katerem piše retinol ali čisti vitamin A (razen tisti, ki imate občutljivo kožo), saj ta spodbuja aktivnost kožnih celic in gladi gubice. Vitamin E je močan antioksidant in čuvaj mladosti in ga je zato priporočljivo vtirati v kožo. Poleg tega morajo biti vitamini A, C in E tudi v hrani, ki jo zaužijemo.

Hialuronska kislina

Govorimo o restilani, kristalno bistri naravni hialuronski kislini v obliki gela. Ta gel se z zelo tanko iglo vbrizga v gubice, ki jih ta zapolni in koža je videti napeta. Hialuronska kislina je sestavni del dermisa, a njegova koncentracija z leti upada, zato postane nagubana in spuščena. Tretma se največkrat uporablja za korekcije gubic okoli ustnic, od nosa do ustnic, in tudi za povečanje ustnic. Učinek enega tretmaja je viden od 6 do 12 mesecev, pri nekaterih pa tudi dlje.

IPL-tretma

IPL (Impulse Pulsed Light) tretma uporablja energijo širokega spektra svetlosti, s pomočjo katere segrejejo gubico, vendar ne poškodujejo tkiva okoli. Pomembno je, da se želena temperatura doseže v najkrajšem času in brez posledic. Govora je o tretmaju, ki popolnoma regenerira kožo in jo naredi mladostno.

To pa ne velja samo za gubice, ampak za celotno kožo, ki z leti postane groba, poškodovana od bioloških stanj, sonca in pigmentnih sprememb. IPL zamenjuje večkratne pilinge, dermoabrazijo in druge kozmetične tretmaje ter izboljšuje teksturo kože. Za viden rezultat je treba narediti od dva do pet tretmajev.

Opozarjamo vas, da na začetku tretmaja lahko občutite rahlo bolečino, ki potem izgine. Še posebej je treba paziti pri izbiri salona, kjer imajo ta aparat, saj je na trgu veliko ponaredkov.

Radiofrekvenca in hialuron

Najnovejša in najučinkovitejša metoda za nekirurški lifting je nega obraza s hialuronom in radiofrekvenco.

Kot smo že napisali, hialuron pripomore, da koža doseže popolno ravnovesje vsebnosti vlage in poskrbi za svež, zdrav in žameten otip kože. Radiofrekvenca pa je najnovejša metoda za lifting kože, katere bistvo je segrevanje globljih plasti kože s pomočjo radiofrekvenčne energije, kar privede do krčenja kolagenskih vlaken in stimulira celice, da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna.

Na ta način v koži posredno obnovimo kolagenska vlakna in jih tudi 'pomladimo'. Rezultat takšnega postopka je vidno napeta, mladostna in gladka koža. Nega je namenjena vsem, ki želijo intenzivno navlažiti in vidno zgladiti kožo.

Iz revije Lisa