To se zgodi, če čop ali figo nosite vsak dan

To se zgodi, če čop ali figo nosite vsak dan (foto: Profimedia) Profimedia
31. 8. 2022

Čeprav je morda brezčasno lepa in praktična, lahko takšna pričeska povzroči veliko škodo – še posebej, če jo nosite vsak dan. 

To seveda ne pomeni, da je prepovedana za vselej, le da morda to ni pričeska, ki bi jo želeli nositi čisto vsak dan. 

Čop je lahko vaš najboljši prijatelj in vaš najhujši sovražnik. 

Praktičen je, hitro narejen in urejen, z njim je mogoče prikriti dejstvo, da se bliža čas za umivanje las ali da ste pravkar zapustili telovadnico. Vendar pa lahko vašim lasem povzroča tudi veliko stresa – še posebej visoki čop, ki ga spnete s tesno elastiko ali zvijete v figo. 

»Ko vsak dan nosite lase spete v isti čop, povzročate stres na istem mestu, znova in znova, in sčasoma bo to povzročilo, da se bodo vaši lasje natrgali in se lomili,« je za byrdie.com razložila Jenna Marie Shafer, vodilna strokovnjakinja za blagovno znamko za nego las. 

Ste vedeli: če nosite tesen čop vsak dan, se lahko pojavijo tudi glavoboli, migrena in bolečine v hrbtu?  

Glavobol naj bi bil eden najpogostejših 'stranskih učinkov' nošenja tesnega, še posebej visokega čopa. Kar je povezano z živci lasišča in obraza. Izkazalo pa se je, da lahko povzroči celo migrene in bolečine v hrbtu. 

Nevrolog dr. Wade Cooper razloži, če po tem, ko razdrete čop, čutite rahlo bolečino, to lahko nakazuje, da se bo razvila migrena ali druga boleča težava.

Čop nam v resnici pokaže, kako občutljivo je naše lasišče in kako delujejo živci. »Pri nekateri ljudeh so živčni končiči občutljivejši kot pri drugih. In če ti posamezniki nosijo tesno pričesko in čop, bo to povzročilo bolečino po tem, ko se čop razdre,« še pove dr. Cooper. 

Če imate gostejše lase, pa je lasišče še bolj obremenjeno, zato se lahko bolečina razširi v vrat in hrbet. 

Preverite še:
TA horoskopska znamenja ves čas VOHUNIJO za svojimi partnerji

Zdaj pa še ... HITRO stisnite pest! Zdaj preverite, kaj način, kako to naredite, pove o vas!