Bi si upali spati v kapsuli, ki visi z vrha gore? To lahko doživite v Peruju! (video)

Bi si upali spati v kapsuli, ki visi z vrha gore? To lahko doživite v Peruju! (video) (foto: profimedia) profimedia
11. 10. 2022

Izbrskali smo, koliko vas stane takšna nočitev in kaj je vključeno v ponudbo!

Bi se radi prebudili z razgledom, kakršnega imate, ko vas zanese v hribe? Pazite, kaj si želite (in tokrat ne govorimo o gorskih kočah!). 

Za adrenalinske odvisneže je zagotovo na spisku tudi spanje v kapsuli, ki visi z vrha gore. Če vas je zmrazilo že ob branju, verjetno ponoči ne bi zatisnili očesa. Nepozabno noč lahko preživite v Peruju v Sveti dolini Inkov v današnji perujski regiji Cusco.

Iz mogočnih gor se spuščajo prozorne kapsule, v katerih obljubljajo izkušnjo, kot da bi spali v orlovem gnezdu. Viseča luksuzna spalnica vam ponuja razgled na prečudovito naravo in dolino, v katerem lahko uživate v celotnem času bivanja tam. 

Kako do kapsule?

Do spalne kapsule se ne more povzpeti kar vsak. Imeti morate nekaj kondicije, saj je najprej na sporedu pohod z zipline-i ali pa preplezate ferato. Vsekakor se izplača, saj je nagrada prenočevanje v kapsuli. Prvič so "viseče spalnice" odprli leta 2013 in takrat je bila to prva tovrstna izkušnja na svetu. Vabljeni so vsi, tako otroci od 15. leta dalje kot odrasli. 

profimedia

V kapsulah je prostora tudi za do 8 ljudi. V njej so štiri postelje, jedilnica in kopalnica. Seveda se lahko na to noro doživetje odpravite tudi s svojo drugo polovico. Opremljena je s 6 okni in 4 zračniki, izdelana pa iz letalskega aluminija in vodoodpornega polikarbonata.

Kaj je vključeno v ponudbo in kakšne so cene?

Ne skrbite, čeprav izgleda majhna in na odročnem kraju v gorah, boste v kapsuli dobili hotelsko postrežbo. Ta vključuje: transport do kapsule in dvojezične vodnike, zajtrk in gurmansko večerjo z vinom. Kaj pravite, bi nazdravili ob takšnem slikovitem razgledu? Takrat bi zares lahko rekli, da ste bili v hotelu z miljonimi zvezd!

Pa si takšno nočitev sploh lahko privoščite?

Najprej boste morali priti do Peruja. Pri sami izkušnji pa imate več možnosti: 

  • plezanje po ferati, zipe line, 1 nočitev
  • zipline, 1 nočitev
  • ferata, 1 nočitev

Plačila vključujejo še prevoz od vašega hotela, vodiča, opremo, prigrizek, večerjo in zajtrk. In seveda razgled, kot ga ne boste imeli nikjer drugje. Na spletni strani booking.com smo izbrskali ceno za november. Za 1 noč in dve odrasli osebi boste odšteli 822 €, kar vključuje zajtrk in večerjo ter sobo (kapsulo). K ceni morate prišteti še vse prej našteto, imate pa tudi možnost izbire enega od paketov, ki ga ponujajo ponudniki kapsul. 

Vir: booking, naturavive.com