Poglejte si ta nori spust z vlakcem s 1.860 metrov nadmorske višine! (VIDEO)

Poglejte si ta nori spust z vlakcem s 1.860 metrov nadmorske višine! (VIDEO) (foto: Profimedia) Profimedia
9. 10. 2021

Če ste ljubitelj adrenalinskih dogodivščin, potem je to kraj za vas. Z naklonom do 106 odstotkov velja ta vlakec za drugega najstrmejšega te vrste v Evropi.

Pravzaprav gre za vzpenjačo – Gelmerbahn, ki jo poganja vitel in so jo prvotno zgradili za prevoz težkega gradbenega materiala za gradnjo jezu Gelmer. Danes je odprta za vse pohodnike, ki iščejo adrenalinske dogodivščine. Dobrodošli so tudi kužki.

Vzpenjača se nahaja v švicarskem kantonu Bern in se vzpne na 1.860 m nadmorske višine – povezuje vas Handegg in jezero Gelmer.

Profimedia

Vas Handegg se nahaja blizu cestnega prelaza Grimsel Pass (2.164 m) in do tam se je mogoče zapeljati z avtom ali pa z javnim prevozom (avtobusna postaja Handegg, Gelmerbahn).

Na vrhu je seveda najprej obvezen sprehod okoli čudovitega turkiznega jezera, privoščite pa si lahko tudi pohod do koče Gelmer, kjer boste nagrajeni z nekaj spektakularnimi razgledi.

In potem v dolino …

Za konec: prvo mesto naj bi zdaj zasedala vzpenjača Stoosbahn s 110 odstotnim naklonom. Vzpenjača povezuje Hintere Schlattli z vasico in resortom Stoos v Švici.

Več: www.grimselwelt.ch

Preverite še:
Arhiv | Pot med krošnjami