Skrita pred množičnim turizmom: Evropska destinacija, ki se ponaša z nizkimi cenami, kopico znamenitosti in naravnimi biseri

15. 9. 2023
Deli

Čeprav poletje še ni reklo zadnje besede, bodo kmalu prišli nekoliko hladnejši dnevi, ki bodo kot nalašč za kakšen jesenski izlet.

Med turističnimi destinacijami, ki so množično obiskane je že veliko napisanega in povedanega, toda če bi radi za spremembo obiskali kakšen bolj skriti, a vendar lep kotiček, imamo za vas idejo. Govora je o poljskem mestu Wroclaw, ki velja za enega najelpših evropskih mest, ki še ni množično turistično obiskano.

O še precej neodkritem mestu, ki za turista nudi veliko bonitet, je nekaj podrobnosti podal potopisec Robert Dacešin, ki vedno slikovito opisuje potovanja ter deli mnogo koristnih informacij in zabavnih doživetij.

»Čeprav sem obiskal številna evropska mesta, lahko rečem, da je to zagotovo eno najlepših,« Dacešin pravi o Wroclawu, tretjem največjem mestu na Poljskem, ki ga je navdušilo.  

Wroclaw - poljsko mesto s posebnim čarom

Dacešin se je brez posebnega načrta znašel v Wroclawu, ki ga prej ni dobro poznal. Toda eno izmed največjih poljskih mest ga je povsem očaralo. »Čeprav sem že med študijem v Bratislavi od nekaterih prijateljev slišal, kako lepo je to mesto, to vidite zares šele, če pridete sem. Če iščete neko ne tako znano, a neverjetno destinacijo, s čudovito arhitekturo, nizkimi cenami, dobro hrano in peščico stvari za videti, je ta kraj res popoln,« razkriva Robert, ki v videoposnetku deli potopis in zanimivosti mesta.   

Poleg znamenitosti tudi veliko naravnih vodnih biserov  

Mesto Wroclaw se ponaša s kar 12 rekami, 21 otoki in več kot 300 mostov.  Na račun prijetne klime in prijaznih cen velja za eno izmed najljubših mest za ustaljeno življenje na Poljskem in tudi širše.  

Staro mesto jedro je eno najlepših v Evropi, kjer se nahaja tudi katedrala, ki ponuja čudovit razgled na mesto. Po mestu se lahko tudi sprehodite in vmes uživate v družbi nenavadnih prebivalcev – skulptur palčkov. Palčki se ne nahajajo zgolj v mestu, temveč tudi po okenskih policah in stolpih. V mestu jih je več kot 350, v septembru pa imajo tudi škratov festival.

Eden od krajev, ki jih v Wroclawu ne smete zgrešiti pa je tudi mestna tržnica, kjer lahko začutite duh mesta in poskusite okusne lokalne specialitete. Za nameček pa se morda lahko naučite tudi poljščine, kar bo dodalo piko na i vašemu obisku. 

Vir: n1info.rs

Preverite tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Sandi Zajc in Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha pogovarjata o usodnih avgustovskih poplavah, poslanstvu gasilca in kdo je, ko sleče svojo uniformo

Pogovoru prisluhnite tukaj: