Uau! To je seznam 5 najlepših jadranskih plaž (obvezno jih obiščite, če greste na dopust z otroki)

4. 7. 2024
Deli
Uau! To je seznam 5 najlepših jadranskih plaž (obvezno jih obiščite, če greste na dopust z otroki) (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste v iskanju idealnih plaž, primernih, da jih obiščete v družbi vaših malčkov? 

Si želite, da zadostijo željam, kot so: enostaven dostop do vode, plitvina, pesek, drobni kamenčki in kristalno čisto morje ter da morskih ježkov ni na spregled? 

Kar se nam, ko je govora o plažah, zdi pomembno, so tuši, garderobe in športno-rekreacijski prostori. Na srečo lahko na Jadranu najdete kar nekaj, ki vse našteto vključujejo, mi pa jih izpostavljamo 5, ki so nas najbolj navdušile. 

1. Slatina (Martinšćica, otok Cres)

Če imate otroke in psa, je to idealna plaža za vas. Je del kampa Slatina, ki je vključen v projekt Kampiranje s psom. Naši štirinožni prijatelji so tako dobrodošli na plaži, zanje pa tu najdete tudi posebej označena kopališča in posebne tuše.

Čudovita prodnata plaža, ki se nahaja v vasi Martinščica na otoku Cresu se lahko pobaha z dodatnim bonusom za družine z otroki – tuši, kabinami za preoblačenje in s stranišči, na plaži pa bodo malčke in odrasle zabavali animatorji, mogoč je najem senčnikov, ležalnikov in pedalinov. Druga prednost pa je, da so v bližini plaže igrišča za raznorazne športne aktivnosti, otroški park, restavracije in trgovine. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martinscica, Cres Island ☀️🇭🇷 (@martinscica_mylove)

2. Dražica (Biograd na Moru)

Plaža Dražica se nahaja v neposredni bližini centra mesta Biograd na Moru, morskega pristanišča in letovišča v Severni Dalmaciji na Hrvaškem. Ob njej je gost borov gozdiček, urejena promenada in parkirišče. Je idealna izbira za družine z otroki zaradi ugodne podlage (berite: simpatičnih, belih kamenčkov) in dostopa do morja ter številnih mamljivih atrakcij za najmlajše, kot so tobogan, avtomobilčki, trampolin itd. Ob plaži je kar nekaj lokalov z dobro kulinarično ponudbo.

Profimedia

 3. Vela plaža (Baška, otok Krk)

Glavna mestna plaža v Baški, dolga približno dva kilometra, se ponaša s prodnatimi tlemi, plitvino morja in lahkim dostopom do vode. Tam je mogoče najeti senčnike in ležalnike, na voljo za uporabo pa so tudi različni športni in rekreacijski objekti. Na plaži je tobogan in možnost najema pedalnih čolnov. V bližini so številne kavarnice in restavracije. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baska Island Of Krk (@baska_krk)

 4. Trstenica (Orebić, polotok Pelješac)

Trstenica je prodnata plaža s peskom v plitvini, ki je idealna za občutljive otroške nogice. Nahaja se poleg avtokampa Trstenica v Orebiču in je perfektna izbira, saj nudi senčko pod borovci. Tu najdete številne športne objekte, na voljo so ležalniki in senčniki, dobro pa je tudi to, da so v bližini tudi trgovine. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Orebic (@visit_orebic)

5. Sakarun (Dugi otok)

Na severnem delu Dugega otoka, obkrožena z borovim gozdom, se nahaja 800 metrov dolga čudovita peščena plaža, ki se imenuje Sakarun. Tamkajšnja plitvina bo pomirila starše, katerih otroci še niso dobri plavalci. Ob plaži sta dve restavraciji, otročkom pa se lahko še posebej prikupite, če jih boste na plažo odpeljali z vlakcem, ki tja redno vozi iz kraja Božava.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriatic.hr (@adriatic_hr)

Preberite še: Potrebujete le 3 dni in vaš trebuh bo raven kot deska: ta večerja topi maščobo in uravnava prebavo

Priporočamo tudi: Naučite se nekaj novega o Hrvaški! To so dejstva, ki jih še ne poznate

Prevedeno in prirejeno po: 15 plaža idealnih za odmor s djecom

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren