Romantika: TAKO bo vaš francoski poljub NEUSTAVLJIVO privlačen

Tako bo vaš poljub neustavljivo privlačen. Skrivnost za pravi francoski poljub. (foto: Profimedia) Profimedia
21. 11. 2022

Francoski poljub je oblika komunikacije – govorica telesa – toda marsikateri partner se sprašuje, kako dobro se poljublja.  To je zato, ker je kontekst – kdo, kje, zakaj in kdaj – pomemben. Za nekoga je lahko francoski poljub čista romantika, za nekoga drugega pa prava nočna mora. Nedavna raziskava je pokazala, da zadovoljstvo s partnerskim odnosom in romantika, ki jo doživljate med poljubljanjem, ni odvisno le od tega, kako zelo ljubite partnerja. Pomembno je tudi, kakšen je vaš francoski poljub. Še več. Raziskava je pokazala, da so pari, ki si redkeje izmenjajo francoski poljub tudi manj pogosto med rjuhami. Nenazadnje, poljubljanje med seksom je za žensko eden od zgovornih znakov, da jo ima njen partner resnično rad. Tu je nekaj idej za neustavljivo privlačen francoski poljub. 

Bodimo iskreni. 

Francoski poljubi, vrtnice in romantična restavracija so sinonim za pravo romantiko. Ampak samo, če partner ve, kaj nam je všeč. Ko gre za francoski poljub je prav, da se vprašamo, ali je partnerju všeč poljub z več ali manj jezika in na kakšen način. Ne boste vedeli, kakšen francoski poljub je všeč vašemu partnerju, razen če ga vprašate. Tudi nekaj tako preprostega, kot je vprašanje: "Je to v redu?" ali "Ti je to všeč?" lahko pomaga.

Ste sramežljivi? Potem morate poskusiti to.

Ste malce preveč sramežljivi, da bi partnerju naravnost povedali, kaj vam je pri francoskem poljubu všeč? Da mu poveste, da bi želeli dobiti tak francoski poljub, da vam zašibijo kolena? Z drugimi besedami, da želite pravo romantiko? Razigrano pokažite, da niso pomembne le rdeče vrtnice in romantična restavracija. Dajte mu vedeti, kaj vam je pri francoskem poljubu všeč, in povejte, kje in kako najbolj uživate. 

Pridobite si partnerjevo dovoljenje za francoski poljub. 

Se spomnite romantike ob prvih poljubih, ko vas je vaš prvi fant ali punca prosila za poljub? Težko kaj takega pozabimo, kajne? Kot ugotavlja naša sogovornica 26-letna Tina iz Moravč: "Ko me partner vpraša, če me sme poljubiti, mi pokaže, da me upošteva” Posledica tega je lahko napozabljiva izkušnja. "Tudi francoski poljub je boljši, ko se naučiš, kaj je partnerju všeč," pa pravi 32-letna Ana iz Trzina.

Predajte se trenutku. 

Francoski poljub je lahko presneto dober, če vam uspe ostati v trenutku, namesto, da se sprašujemo: "Ali to delam prav? Ali uživa? Ali moj zadah smrdi?" Ali pa se, če ste v dolgoletni zvezi, med poljubom morda sprašujete, ali ste pozabili vzeti perilo iz pralnega stroja. Če pa se lahko osredotočite na svojega partnerja, postane poljubljanje zavestna dejavnost, pri kateri se uglasite s svojimi in njegovimi čutili. To je prava romantika. 

Roke so del poljubljanja. 

Partnerja božate po hrbtu? Ga držite za tilnik ali zadnjico? Kako mu je to všeč? Kar med poljubom počnete z rokami, določa, kako dober je francoski poljub in ali je romantika na vrhuncu.

Naj bodo vaše ustnice mehke in zadah svež.

Vemo, da to ni revolucionarno, vendar je o tem vredno spregovoriti. Ne glede na to, v kako romantično restavracijo ste svojo izvoljenko peljali in s kakšnimi vrtnicami ste jo obdarili, za vrhunsko  tehniko poljubljanja so pomembne voljne ustnice. Če svojih ustnic ne vlažite, je zdaj morda čas, da začnete. Poskusite z nežnim pilingom za ustnice, nato pa tik pred spanjem nanesite debelo plast vlažilnega balzama. S pepermintom bo vaš zadah v trenutku bolj svež, s tem pa tudi francoski poljub.  

Preberite še: