Slabo vreme, medtem ko ste na morju? Tukaj so ideje, kaj početi!

Slabo vreme, medtem ko ste na morju? Tukaj so ideje, kaj početi! (foto: Profimedia) Profimedia
9. 8. 2021

Ko slišimo besedo „morje“ ali „dopust“, se nam v mislih pogosto prikaže podoba čudovite plaže, sonca in koktejla v roki. A včasih se zgodi, da tudi počitnice ne gredo po planih. Tudi na morju lahko pride do slabega vremena in naše sanje o plaži hitro padejo v vodo.

Seveda pa ne bomo pustili, da nam to pokvari dopust.

Tukaj je nekaj idej, kaj početi, kadar se znajdete na počitnicah ob slabem vremenu:

Raziskovanje mesta

Po vročini se večini ljudi ne ljubi hoditi in odkrivati skritih kotičkov v mestih. Hladnejši dnevi so pa kot nalašč za to! Odpravite se na sprehod po mestu. Vnaprej si lahko pogledate znamenitosti, ki se vam zdijo zanimive, ali pa se enostavno prepustite toku mesta in zavijete kamorkoli vas pot zanese.

Telovadba

Gibanje po vročini ni samo neprijetno, lahko je tudi izjemno nevarno. Hladnejši dnevi vam omogočajo, da se lahko brez skrbi odpravite na tek, kolo, rolerje... V primeru dežja pa še vedno lahko telovadite v apartmaju, sobi, ali celo poiščete kak bližnji fitnes. Na internetu lahko najdete že malo morje različnih vadb – joga, aerobika, zumba, crossfit, vaje za moč, ples... Seveda pa lahko spodbudite svojo kreativnost in si vadbo sestavite sami.

Krepitev odnosov

Koliko krat se vam čez leto zgodi, da zaradi prezaposlenosti preživite s svojimi bližnjimi premalo časa? Dopust je idealna priložnost, da se še bolj povežete z družino, partnerjem, prijatelji ali s komer koli že potujete. Lahko se igrate kakšne zabavne družabne igre, ustvarjate v kuhinji, čas izkoristite za pogovore, itd.

Kulinarično razvajanje

Nič ne popestri dneva bolj, kakor dobra hrana. Pozanimajte se, kje v bližini lahko dobite lokalne dobrote. Obiščete lahko manjše trgovine, nakupite lokalna živila in v sobi/apartmaju pripravite degustacijo. Seveda pa lahko poiščete tudi kakšne dobre restavracije in pustite, da drugi poskrbijo za vaše brbončice.

Zaprti bazeni

Si kljub slabemu vremenu želite kopati? Pozanimajte se, kje so v bližini dobri zaprti bazeni. V obalnih mestih pogosto tudi v bazenih uporabljajo morsko vodo, zato je to lahko odličen približek „pravi“ plaži.

Čeprav se mogoče ne boste mogli sončiti in kopati, to še ne pomeni, da ne morete maksimalno izkoristiti dopusta. Ne pozabite: vsak dan je tako dober, kot si ga naredimo.

Veronika Sivka